Ukendt vejlenser vil være SF-formand: Vi skal have kampvalg

SF-politikeren Peter Andersen fra Vejle mener ikke, Pia Olsen Dyhr skal have lov at blive ny formand for det kriseramte parti uden modstand.

Derfor har den 24-årige lærerstuderende mandag proklameret, at han stiller op som modkandidat.

- Jeg mener, vi har behov for en lang og vigtig debat om, hvor vi vil hen med partiet. Det er noget, jeg har tænkt over længe, og som, jeg mener, er den rigtige beslutning, siger Peter Andersen til Ritzau.

At vinde valget er imidlertid ikke et mål i sig selv, påpeger han.

- Det er debatten, der er det allervigtigste. Om det ender med, at jeg bliver formand, det tør jeg simpelthen ikke gisne om, siger Peter Andersen.

Mange af SF's folketingspolitikere har klart givet udtryk for, at et kampvalg om formandsposten vil være skadeligt for partiet. Men der tager de fejl, påpeger Peter Andersen.

- Nu er det ikke dem, der bestemmer, hvad der skal ske i partiet. Det er lige så meget medlemmerne, og der er jeg en af dem, der mener, at der skal ske noget andet.

- Jeg mener, vi har behov for at snakke om nogle store ting, og det kan bedst gøres på den her måde. Egentlig har jeg mest af alt lyst til at tage den snak i partiet, men jeg tror ikke, det er muligt, siger Peter Andersen.

Han mener i høj grad, at den fløj, Pia Olsen Dyhr repræsenterer i partiet, har fejlet.

- Pia Olsen Dyhr og jeg har mange lighedspunkter, men vi har også mange ting, hvor vi bestemt ikke er enige. Det er i hvert fald sådan, Pia Olsen Dyhr får det til at lyde i medierne.

- Jeg mener for eksempel, at vi på et punkt som millionærskatten har fejlet som parti. Det burde være en helt urokkelig ting i partiet, siger han.

Hvis kampvalget skal blive til noget, kræver det, at 100 andre SF'ere inden torsdag melder sig som stillere for Peter Andersen.

Han afviser imidlertid at fortælle, hvor langt han er i processen med at samle støtter, ligesom han heller ikke ønsker at tale om, hvorvidt nogen har bedt ham om at stille op.

Peter Andersen har tidligere siddet i bestyrelse i SF Vejle og været kontaktperson for SFU Vejle.

/ritzau/

 

Dagens Gossip