Ukendte DF'ere kan følge Messerschmidt til Bruxelles

Det bliver en række lokalt forankrede, loyale politikere, som Dansk Folkepartis stemmeslugende spidskandidat, Morten Messerschmidt, kommer til at hive med ind i EU-Parlamentet i forbindelse med søndagens valg.

Meningsmålingerne peger på, at han vil få følgeskab af to-tre partifæller, og da det er Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, som har udpeget partiets fem øverste kandidater på stemmesedlen, er det reelt også partiets topledelse, der har besluttet, hvem der skal til Bruxelles.

På den måde undgår partiets også at komme i samme situation som ved sidste valg.

Her kom det angiveligt som en overraskelse, at Messerschmidt formåede at høste så mange stemmer, at han trak Anna Rosbach - der siden valgte at forlade partiet - med ind i parlamentet.

Nummer to på listen ved søndagens valg efter Messerschmidt er formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Anders Primdahl Vistisen.

26-årige Vistisen er gruppeformand for Dansk Folkeparti i Region Midtjylland og nyvalgt til byrådet i Randers Kommune, ligesom han har været opstillet til Folketinget.

Vistisen gjorde sig bemærket på Dansk Folkepartis landsmøde sidste år, da han til klapsalver og grin illustrerede befolkningstilvæksten i Egypten og andre muslimske lande ved at hælde støvende lecakugler ned i en gennemsigtig affaldssæk.

Han har også et godt kendskab til både EU og Morten Messerschmidt gennem sit arbejde som juridisk konsulent for EFD-gruppen i EU-Parlamentet, som Dansk Folkeparti er en del af.

Nummer tre på listen er 48-årige Rikke Karlsson. Det var den åbenmundede nordjyde, der fik lavinen til at rulle om den dårlige forvaltningskultur i Rebild Kommune ved at anklage en topembedsmand for at lyve.

Hun blev efterfølgende lagt på is af både byrådskolleger og forvaltning, men det viste sig, at hun havde ret, og hun bankede ind i både byråd og regionsrådet ved efterårets valg med store personlige stemmetal.

Hun er samtidig niece til en af partiets stærke mænd, udenrigsordfører Søren Espersen.

Nummer tre på listen er Karsten Lorentzen, der ligeledes har tæt tilknytning til partitoppen. Han var ansat i partiets pressetjeneste fra 2001 til 2009, og har derefter været tilknyttet partiet som først pressechef i EU-Parlamentet og siden som EU-konsulent i pressetjenesten.

Karsten Lorentzen blev desuden valgt ind i kommunalbestyrelsen i Roskilde Kommune i forbindelse med valget i 2011.

For at gøre den lokale forankring komplet har partitoppen peget på den unge DFU'er Tilde Bork som nummer fem på listen.

Trods sine blot 20 år og manglende parlamentariske erfaring, har hun været aktiv i partiet i seks år. Blandt andet som medlem af bestyrelsen i DFU Vestjylland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip