Undgå at blive syg: Sådan bruger du dit skærebræt rigtigt

Skrevet af Aller Media

18/06/2014

Mest læste i dag

Skærebrættet er et uundværligt køkkenredskab, men hvilke slags skal du bruge, til den mad du laver? For der er nemlig flere ting, du skal være opmærksom på, alt efter hvad det er, du skal tilberede.

Det er ikke nok med bare et skærebræt i dit køkken. Du bør have minimum to, hvoraf det ene bør være af plastic.

Skyl mad og krydderurter grundigt for at undgå madforgiftning

Råt kød og fisk skal nemlig skæres på et plasticbræt. Plastic er ikke porøst, og trækker derfor ikke væde til sig. Derfor er det enkelt at rengøre, og det kan puttes direkte i vaskemaskinen.

Et træskærebræt vil derimod suge væden til sig, og det kan være vanskeligt at rengøre efter brug. Derfor bliver det også en potentiel bakteriebombe, skriver KK.no.

Værd er det også at huske, at man ikke må skære kød og fjerkræ på det samme bræt, hvor man skærer  grøntsager. Man kan som bekendt blive syg af at blande den rå kødsaft sammen med grøntsager eller brød.

Her er de fem mest beskidte steder i dit hjem

Hvis dit træskærebræt er blevet misfarvet, kan du forsøge dig med citrontricket. Hæld lidt citronsaft på brættet, og lad det stå i 15-20 minutter. Citronsyren vil fjerne pletterne, men husk at vask brættet godt af bagefter.

Det er dog no-go at putte det i opvaskemaskinen, for sæben får brættet til at udtørre. Men bliver brættet tørt, kan du komme lidt olie på og lade det tørre ind i et par timer. Herefter kan du tørre den overflødige olie af, og vaske brættet forsigtigt

Et træskærebræt er i øvrigt bliderne mod dine knive end et plasticbræt, fordi træfibrene er bløderne end plasticen.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media