Undgå forliste parforhold: Det er de små ting, der ødelægger det

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Du vil bare have, at du og din kæreste skal have det mest perfekte forhold i vennekredsen, og du har også en forestilling om, at han nærmest er prinsen på den hvide hest i den allermest skinnende rustning, men hvis det er sådan nogle forventninger, du har til dit parforhold, så er det dømt til at gå galt, skriver Woman’sDay.com.

Drop de urealistiske forventninger
At forvente det værste eller være bange for, at ens forhold ikke holder, er naturligvis ikke sundt, men at være overoptimistisk er bestemt heller ikke godt. En undersøgelse fra 2013 viste, at folk der har forventninger om at have det bedste sexliv eller bedste parforhold ofte var mere skuffede i det første år af deres ægteskab end andre med mere realistiske forventninger.
Der er ikke nogen forhold, der er perfekte, og hvis du er overoptimistisk, så vil du ofte blive skuffet. Du skal selvfølgelig heller ikke være negativ, men sørg for at have et realistisk syn på dit parforhold, siger professor Lisa Neff til Woman’sDay.com.

Drømmen om at blive gamle sammen ødelægger dit forhold.

Overlad ikke beslutningerne til din partner
Man skulle måske ikke lige tro det, men dem der så at sige har ’bukserne på’ i et forhold er tit dem, der er mest utilfredse.  For mange mennesker er det mere og mere vigtigt, at man er ligeværdige i forholdet, så hvis du alt for tit lader din partner træffe beslutningerne så begynd at kigge på dig selv, tag dine egne beslutninger og hav dine egne meninger. Det vil styrke dit parforhold i længden.

Lad være med at sende for mange sms’er
Det er ikke sådan, at du skal være nervøs, fordi du allerede har sendt fire sms’er inden klokken er 12, men hvis din primære kontakt med din partner er at kommunikere via sms fremfor at tale sammen, så er der en risiko for at I er mindre tilfredse end andre. Forskere fra University of North Carolina har påvist at folk, der fortrækker at kommunikere via sms ofte er mere ængstelige og undvigende end andre.

Du er ikke nysgerrig nok
Det kan måske lyde mærkeligt, men hvis du er nysgerrig, kan det faktisk være en stor fordel i et parforhold. Forskere mener, at nysgerrige mennesker har lettere ved at håndtere pressede situationer, og de ser situationerne som udfordringer fremfor trusler. De er også bedre til at kommunikere, og de er generelt mere fleksible og åbne over for nye løsninger. Så når der er problemer, så tænk dig om før du reagerer, og se om du kan løse konflikten på en anden måde, end du plejer.

Sexfantasier kan ødelægge dit parforhold

Hop ned fra piedestalen
Hvis du har en forventning om, at din mand skal behandle dig som en prinsesse og være både galant, høflig og ridderlig, ja så bliver du slemt skuffet. Forskere har fundet ud af at kvinder, der forventer at blive sat op på en piedestal, lettere bliver skuffede i et forhold. Og når tiderne er svære, føler de let, at der ikke bliver sat pris på dem.
Husk at nogle konflikter er sunde, og selvom I er uenige, så betyder det ikke, at han ikke elsker dig, siger Matthew Hammond, fra Auckland University i New Zealand.

 

Dagens Gossip