Ung mand dræbt på knallert: Bilist sigtet for forsætlig påkørsel

En 43-årig mand er sigtet for uagtsomt manddrab og for med vilje at have udsat andre for livsfare efter en dramatisk episode, der kostede en 16-årig dreng livet.

Ifølge central efterforskningsleder ved Københavns Politi Kenneth Jensen er manden blevet varetægtsfængslet frem til 13. november efter et grundlovsforhør i København.

Den 43-årige mand var fører af en varevogn, som natten til søndag kørte ind i to personer på en knallert i København.

Føreren af knallerten - en ifølge Ekstra Bladet 16-årig dreng - blev dræbt ved sammenstødet, der skete ved midnatstid på en cykelsti ved Heimdalsgade på Nørrebro.

Bag på knallerten sad en anden ung mand, som slap med mindre alvorlige skader.

Efterforskningslederen har ikke yderligere oplysninger om sagen.

Ekstra Bladet skriver, at den 43-årige erkender at have ført varevognen, men at han nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab.

Ifølge avisen har politiet sigtet ham for at have ramt knallerten med en hastighed på 80 til 90 kilometer i timen.

Under grundlovsforhøret forklarede den sigtede, at hans søns knallert var blevet stjålet tidligere på aftenen, og at han sammen med sønnen kørte mod Mjølnerparken på Nørrebro, hvor de havde en mistanke om, at knallerten var.

Da de nåede frem, spottede de knallerten og de to unge mænd, og ifølge den sigtede satte han jagten ind på de to unge for at "skræmme dem lidt, så de stoppede", skriver Ekstra Bladet.

- Vi kørte hen mod Den Sorte Plads på Nørrebro, så rammer jeg knallerten, og de vælter. Jeg husker ikke, om jeg når at bremse, før jeg rammer dem. Bagefter mærker jeg et bum i bilen. Jeg ved ikke, om jeg kørte drengen over, forklarede manden under grundlovsforhøret.

Den 43-årige kærede ikke varetægtsfængslingen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip