Unge anholdt efter kast med brandbomber mod politiet

Der blev kastet sten og brandbomber - såkaldte molotovcocktails - mod politiet i Odense-bydelen Vollsmose tirsdag aften.

Nu er to 17-årige mænd sigtet for at have kastet brandbomber mod politiets biler, og de to unge skal derfor fredag i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Politiet har siden episoden arbejdet med, ud fra videoovervågning, at identificere de personer, der deltog aktivt i episoden, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

- Vi mener nu at kunne identificere to personer, som er blevet anholdt her til morgen, siger han.

Det var en almindelig patruljekørsel i bydelen i Odense, der tirsdag aften udviklede sig dramatisk, da politiet blev overfaldet med stenkast og molotovcocktails.

Betjentene tilkaldte forstærkning, og en større politistyrke kom til området, hvor op mod 50 personer var samlet.

- Det ser ud som om, at en større gruppe personer har været enige om at angribe politiet med antændte benzinbomber. Det ser vi naturligvis på med allerstørste alvor, siger Lars Ole Pedersen fra Fyns Politi.

- Blandt andet ud fra videoovervågningen vurderer vi, at der er tale om en række overtrædelser af straffeloven, herunder bestemmelsen om grov forstyrrelse af den offentlige orden, siger han.

Politiet fortsætter arbejdet med at identificere flere af de personer, der deltog i urolighederne i Vollsmose.

Anklagemyndigheden ønsker dørene lukket ved grundlovsforhøret af de to 17-årige af hensyn til den videre efterforskning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip