Unge S-profiler flirter med Dansk Folkeparti

Socialdemokraterne skal i højere omfang kigge i retning af Dansk Folkeparti, når der skal laves politiske aftaler.

Sådan lyder meldingen fra S-profilerne Mattias Tesfaye og Peter Hummelgaard, skriver Politiken lørdag.

I et debatindlæg i avisen henviser de to unge socialdemokrater til Hvidovre Kommune, som efter kommunalvalget fik en S-borgmester med hjælp af stemmer fra Dansk Folkeparti.

- Aftalen i Hvidovre bør – sammen med en række budgetaftaler og konstitueringer i andre kommuner – indvarsle en stadig mere åbenlys parlamentarisk ambition i Danmark: Nemlig at Socialdemokraterne sammen med Dansk Folkeparti kan udgøre rygraden i et alternativt bredt flertal, skriver Tesfaye og Hummelgaard i deres indlæg i Politiken.

Og Tesfaye og Hummelgaard står ikke alene med ønsket om et større samarbejde med Dansk Folkeparti. De får opbakning fra flere andre S-politikere på partiets venstrefløj

- DF skal sætte handling bag ord, men jeg mener sagtens, at vi kan arbejde sammen med dem på en del områder. Det indbyder jeg i hvert fald til, hvis de vil være med til at gennemføre, det de siger, siger folketingsmedlem Jan Johansen til Politiken.

Han bakkes op af flere fra den mørkerøde del af den socialdemokratiske folketingsgruppe som Leif Lahn Jensen og Bjarne Laustsen.

Tesfaye selv understreger, at der ikke er tale om et forpligtende regeringssamarbejde, men en gødning af jorden for det flertal, regeringen kunne få med DF.

- Nu er både Peter og jeg fra en anden generation, end da Nyrup sagde, at DF ikke var stuerene.

- Set fra vores synspunkt er DF bare et almindeligt parti. Og deres 22 mandater er mere end rigeligt til et flertal, så hvorfor har vi ikke lavet masser af politik med DF?, siger han.

Hos Dansk Folkeparti mener man, at udspillet ligger hos Socialdemokraterne.

- Vi har mange gange sagt, at det var naturligt, hvis vi kunne samarbejde mere, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF) til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip