USA bekræfter, at gidsel er dræbt i Yemen

USA's forsvarsminister, Chuck Hagel, bekræfter, at amerikansk gidsel blev dræbt af militante under befrielsesaktion i Yemen, skriver AFP.

- Amerikanske specialstyrker gennemførte en mission i Yemen for at befri en amerikansk statsborger, Luke Somers, samt andre gidsler, som sad i fangenskab sammen med ham hos al-Qaeda på Den Arabiske Halvø (Aqap), siger Hagel.

Han tilføjer, at både Somers og et sydafrikansk gidsel blev dræbt af gidseltagerne under operationen, som skulle befri dem.

- Redningsaktionen fandt sted i det centrale Yemen og blev udført i et partnerskab med Yemens regering, siger Hagel og understreger:

- Missionen, som fandt sted i år, er en påmindelse om USA's uophørlige kamp for at sikre vore statsborgere - uanset, hvor i verden de befinder sig.

Hagel roste det mod og en vilje, som soldaterne, der udførte operationen har udvist.

En nødhjælpsorganisation, der har været i forhandlinger med al-Qaeda siger, at det andet dræbte gidsel er sydafrikaneren Pierre Korkie.

Mindst 10 militante, der havde været med til at holde amerikaneren fanget, blev dræbt, oplyser forsvarsministeriet i Sanaa.

Hagel siger, at USA havde efterretninger om, at Somers liv var i overhængende fare, hvilket udløste beslutningen om at handle nu.

I en erklæring fordømmer præsident Barack Obama al-Qaeda for deres "barbariske drab" på Somers, mens den amerikanske operation var i gang.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip