USA har pågrebet mistænkt fra Benghazi-angreb

USA har pågrebet en af de formodede ledere af den gruppe, som i 2012 angreb USA's diplomatiske mission i den libyske by Benghazi og dræbte fire amerikanere - deriblandt den amerikanske ambassadør, oplyser Pentagon.

Den mistænkte blev pågrebet søndag og er nu i amerikanernes varetægt uden for Libyen, siger en talsmand for Pentagon, admiral John Kirby.

Nyheden blev først offentliggjort af avisen Washington Post.

Tidligere udenrigsminister Hillary Clinton har sagt, at to diplomater, deriblandt ambassadør Chris Stevens, og to CIA-agenter blev dræbt ved angrebet på det sparsomt bevogtede diplomatiske kompleks og i en nærliggende CIA-bygning 11. september 2012.

Angrebet udløste stor politisk virak forud for præsidentvalget i 2012. Republikanerne mente, at Barack Obama forsøgte at negligere betydningen af angrebet, som helt sikkert også vil blive et tema, hvis Clinton vælger at stille op i 2016.

- Den mistænkte, Ahmed Abu Khattala, blev pågrebet nær Benghazi af de amerikanske soldater, som har samarbejdet med FBI. Operationen havde været planlagt i måneder, skriver The Washington Post.

Ingen kom noget til under operationen, skriver avisen videre om tilfangetagelsen af Abu Khattala, der er en større sejr for Obama-administrationen.

En embedsmand i udenrigsministeriet siger, at dette er en påmindelse om, at "når USA siger, at det vil drage nogen til ansvar og retsforfølge dem, så sker det."

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at den pågrebne vil "blive retsforfulgt og draget til ansvar for sine handlinger."

/ritzau/

 

Dagens Gossip