USA: Kurdere vil holde stand og bekæmpe IS i Kobani

Kampen om Kobani bliver en succeshistorie set med amerikanske og kurdiske øjne, hvis oplysninger fra flere anonyme amerikanske embedsmænd holder stik.

I hvert fald lyder det fra en kilde i den amerikanske centralkommando, at den syriske by tæt på den tyrkiske grænse ikke længere er på nippet til at falde i Islamisk Stats hænder.

- Jeg tror, at de kurdiske soldater kan holde stand, siger sikkerhedskilden, der kun vil udtale sig anonymt, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge internationale nyhedsbureauer oplyser flere embedsmænd, at frontlinjerne mellem Islamisk Stat (IS) og de kurdiske styrker ikke har bevæget sig i over en uge. I stedet er fremmarchen fra de militante IS-krigere nærmere gået i stå.

- Med de nuværende luftangreb, som bliver udført som støtte til de kurdiske styrker, der kender byen, er frontlinjen stabil, siger en embedsmand fra det amerikanske forsvar, der ligeledes udtaler sig anonymt, ifølge Reuters.

Derfor kan kurderne ifølge amerikanerne slå angrebet tilbage med hjælp fra den internationale koalitions luftangreb. Dog er der stadig risiko for, at de militante fra Islamisk Stat formår at vende situationen.

- Byen (Kobani, red.) risikerer stadig at falde, men kurderne kæmper virkelig godt lige nu, siger en tredje anonym militærkilde ifølge Reuters.

Kilden vurderer samtidig, at Kobani er i mindre risiko for at blive tabt.

Onsdag og torsdag udførte den amerikansk-ledede koalition yderligere 15 luftangreb mod Islamisk Stats poster nær Kobani og i Irak. Blandt målene var angiveligt en kommandocentral, oliefaciliteter, kamp- og træningspositioner og et køretøj.

I alt har koalitionen udført 286 luftangreb i Syrien i løbet af den seneste måned.

/ritzau/

 

Dagens Gossip