USA lukker syriske missioner i protest mod Assad

Skrevet af admin

18/03/2014

Dagens topnyheder

USA har tirsdag med øjeblikkelig virkning lukket Syriens ambassade i Washington og landets konsulater i Michigan og Texas i en straffeaktion mod præsident Bashar al-Assads styre i Damaskus.

Endvidere fik de personer blandt det diplomatiske personale, der ikke har amerikansk statsborgerskab, besked om at forlade landet.

USA's særlige udsending til Syrien, Daniel Rubinstein, begrunder ambassadelukningen med, at Assad har nægtet at træde tilbage, og at præsidenten nægter at stå til ansvar for "grusomheder" mod den syriske civilbefolkning, som han ellers er beskyldt for.

- Vi har fundet, at det er uacceptabelt for individuelle personer udpeget af den syriske regering at foretage diplomatiske eller konsulære operationer i USA, siger Daniel Rubinstein i en meddelelse.

- USA har tirsdag oplyst den syriske regering, at den med øjeblikkelig virkning skal suspendere alle sine operationer på ambassaden i Washington og sine konsulater i Michigan og Texas.

Meddelelsen kommer kort tid efter, at den syriske konflikt er trådt ind i sit fjerde år, hvor det anslås, at omkring 150.000 personer har måttet lade livet på grund af borgerkrigen.

Tidligere har USA og Rusland forsøgt at få de stridende parter i Syrien til at enes om en overgangsregering, men det lykkedes ikke at opnå noget gennembrud ved langstrakte forhandlinger i Geneve.

Diplomatiet om Syrien ligger for øjeblikket underdrejet, nu da USA og EU har lagt indført sanktioner mod Rusland i Krim-krisen.

/ritzau/Reuters