USA og allierede nationer bomber Islamisk Stat i Syrien

USA og internationale samarbejdspartnere har udført de første angreb mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) i Syrien, oplyser Pentagon.

Angrebene er blandt andet blevet udført fra luften og med tomahavk-missiler affyret fra krigsskibe.

Natten til tirsdag dansk tid er bombemissionen angiveligt stadig i gang.

- Jeg kan bekræfte, at amerikansk militær og partner-landes styrker er i gang med en militær aktion mod Isil (et andet navn for Islamisk Stat, red.) i Syrien, skriver Pentagon-talsmand John Kirby i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Da disse operationer er i gang, vil vi ikke komme med yderligere detaljer på dette tidspunkt, fortsætter John Kirby.

Ifølge Wall Street Journal er arabiske lande involveret i bombardementet. Det er dog uvist, hvilke lande der præcist er tale om.

Islamisk Stat har over de seneste måneder indtaget store områder i både Irak og Syrien. En international koalition, der bliver anført af USA og har fået tilslutning fra over 40 lande, forsøger at bekæmpe gruppen. Danmark er en del af samarbejdet.

I forvejen har USA og Frankrig bombet IS-gruppen i Irak, ligesom at amerikanerne har advaret om, at man vil angribe jihadisterne, "hvor end de befinder sig".

Regimet i det borgerkrigshærgede Syrien har dog advaret mod at bombe i landet uden at have bedt syrerne om tilladelse på forhånd. Amerikanerne har omvendt sagt, at de ikke ønsker at samarbejde med den omstridte syriske præsident, Bashar al-Assad.

Præsident Barack Obamas officielle politik over for Syrien er, at Assad skal afgive magten, især efter at han sidste år anvendte kemiske våben mod sin egen befolkning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip