USA's centralbank havde ingen kaniner i hatten

Den amerikanske centralbank, Fed, havde ingen overraskelser i ærmet, da banken onsdag aften dansk tid afsluttede bankens rentemøde.

Helt som ventet mindsker centralbanken sine månedlige opkøb af obligationer med 10 milliarder dollar til 15 milliarder dollar. Opkøbene har som formål at understøtte økonomien.

Derudover meddelte centralbanken, at der vil gå lang tid, før der vil blive pillet ved de lave renter.

Resultatet af mødet kommer ikke som nogen overraskelse, fortæller Teis Knuthsen, der er investeringsdirektør i Saxo Bank.

- Der var ikke noget overraskende i mødet. Fed gør fuldstændig, som det var ventet i markedet på forhånd, siger Teis Knuthsen, der peger på, at ordene "considerable time" om det nuværende renteniveau var nøgleordene.

Centralbanken sænker dog forventningerne til væksten i den amerikanske økonomi næste år. Fed venter nu en vækst på 2,6-3,0 procent i 2015, hvilket er en anelse lavere end for tre måneder siden, hvor centralbanken spåede en vækst på 3,0-3,2 procent næste år.

Teis Knuthsen mener, at den amerikanske centralbank i øjeblikket nedtoner styrken i USA's økonomi. Centralbanken peger blandt andet på en lav deltagelsesgrad på det amerikanske arbejdsmarked og en lav inflation.

- De forhold giver Fed rum til at holde en lempelig politik, men når man ser på den amerikanske økonomi over de seneste måneder, har den set imponerende stærk ud, siger Teis Knuthsen og fortsætter:

- Der er i bund og grund ikke behov for en pengepolitik, hvor renten er tæt på nul, og der samtidig bliver købt obligationer op i markedet, siger Teis Knuthsen.

De månedlige opkøb af obligationer ventes at blive afsluttet i oktober, hvorefter det i Teis Knuthsens øjne bliver interessant at følge, hvad der så skal rent pengepolitisk.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip