V frygter isolation efter veto-trussel

Venstre er lamslået over, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu for alvor forsøger at slå i bordet og sætte sig igennem i EU for at opnå en rabat på en milliard kroner til Danmark.

Statsministeren siger på et møde i Folketingets Europaudvalg torsdag, at "vi skal have vores rabat, og hvis vi ikke får vores rabat, så må vi nedlægge veto. Det er meget, meget enkelt".

En melding, der får Venstre til at frygte, at Danmark nu bliver kørt ud på et sidespor:

- Det er meget sjældent, at man overhovedet nævner ordet "veto". Det er som om, at regeringen kun har den rabat i hovedet, siger Venstres formand for Europaudvalget, Eva Kjer Hansen.

- Det er en meget ny og overraskende melding, statsministeren kommer med. Det er midt i et forhandlingsforløb, hvor Danmark indtager et så markant standpunkt, siger hun og fortsætter:

- Min bekymring er, at det i virkeligheden vil forringe Danmarks muligheder for indflydelse på budgettet. Nu har Danmark låst sig fuldstændig fast på, at det eneste, der gælder, det er rabatten, siger hun.

Hun understreger, at Venstre er enig med regeringen i målsætningen om at opnå rabatten på en milliard kroner.

- Jeg er fuldstændig enig i, at vi skal have en rabat. Men det overraskende er, at statsministeren truer med at nedlægge veto. Det er noget underligt noget at gøre midt i budgetforhandlingerne.

- Jeg er bekymret for, at det kan skubbe Danmark ud på sidelinjen, siger Eva Kjer Hansen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip