V: Indvandrerkvinder skal tvinges i job

Indvandrerkvinder skal tvinges i arbejde, så de ikke lever et liv på kontanthjælp.

Det siger Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo til erhvervstidsskriftet Agendas analyse om, at hver fjerde af 24.000 personer, som har modtaget kontanthjælp i over 10 år af de seneste 15 år, er indvandrerkvinder.

- Det er en katastrofe, at det har uudviklet sig på denne måde. Nogen skal ikke være på kontanthjælp i så lang tid.

- Megen snak om integration af indvandrerkvinder har slået fejl. Man skal stille krav til indvandrerkvinder om at tage et arbejde, siger Eyvind Vesselbo til Ritzau.

Mange indvandrerkvinder bliver hjemme, fordi deres mænd ikke ønsker, at de får et arbejde og egen indtægt, mener han.

- Der er et yderligere problem. Ud over de 6000 indvandrerkvinder på kontanthjælp i 10 af de seneste 15 år, så er 10.000 indvandrerkvinder mellem 16 og 59 år på førtidspension.

- En gruppe på 17.000 indvandrerkvinder lever uden for det danske arbejdsmarked, siger Eyvind Vesselbo.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er enig med Eyvind Vesselbo i, at systemet har slået fejl, når Danmark har skabt en parallel til førtidspensionen for indvandrerkvinder.

- Vi vil i det kommende udspil til en kontanthjælpsreform sikre os, at det ikke kan fortsætte på denne måde, siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

Venstre vil i sit forslag til kontanthjælpsreformen kræve, at samlevende par på kontanthjælp skal forsørge hinanden ligesom ægtefæller.

- Man må bruge alle midler og stille krav til, at disse kvinder kommer ud på arbejdsmarkedet. Det nytter ikke, at vi hele tiden siger, at de vil meget gerne. Og meget venlige indvandrerkonsulenter siger: "De er meget dygtige", siger Eyvind Vesselbo.

- Problemet er, at de ikke kommer i arbejde, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip