Våbenhvile forlænget trods nye angreb i Syrien

Rusland og USA har indgået en aftale om at forlænge en våbenstilstand - "et stilhedens regime" - i den syriske storby Aleppo i endnu 48 timer fra den 10. maj, skriver det russiske nyhedsbureau RIA med henvisning til kilder i Ruslands Forsvarsministerium.

Samtidig oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, at luftangreb i Idlib-provinsen i det nordvestlige Syrien tirsdag har kostet mindst 10 mennesker livet.

Lav-intensitets kampe fortsatte også i Aleppo, der ligger 50 kilometer fra Idlib.

Syriens hær gav mandag aften meddelelse om, at en våbenhvile var forlænget i Aleppo med to døgn.

- Forlængelsen af roen i Aleppo og dens landområder for en periode af 48 timer vil være gældende fra klokken et tirsdag morgen indtil klokken 24 onsdag, oplyste den militære overkommando ifølge nyhedsbureauet Sana.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, og hans amerikanske kollega, John Kerry, har på et telefonmøde aftalt, at de skal arbejde for at skåne civile i konflikten.

Rusland erklærer sig villig til som det syriske regimes nærmeste allierede at påvirke præsident Bashar al-Assad til at opretholde våbenhvilen i landet.

Samtidig vil russerne lægge pres på Bashar al-Assads regime for at begrænse antallet af luftbombardementer over civile områder.

Aleppo har siden midten af april været udsat for heftige bombardementer, der har dræbt flere hundrede civile og oprørere.

Ifølge overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har knap 300 civile mistet livet i Aleppo siden 22. april. Blandt andet er et hospital i byen blevet bombet.

Efter en våbenstilstand blev aftalt for provinsen Latakia og i byen Aleppo i slutningen af sidste uge, har der været flere blodige angreb mellem parter, som ikke er med i aftalen. Det gælder eksempelvis de ekstremistiske grupper Islamisk Stat og Nusra-fronten.

Før krigen i Syrien brød ud for fem år siden, var Aleppo et finansielt og industrielt centrum i landet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip