Valutafond yder milliardlån til kriseramte Ukraine

Den Internationale Valutafond (IMF) oplyser torsdag, at den yder et kæmpelån til kriseramte Ukraine på 146 milliarder danske kroner over de næste to år.

- Der er nået til enighed om en aftale med de ukrainske myndigheder om et økonomisk reformprogram, der kan blive støttet af en toårig aftale med Den Internationale Valutafond, skriver IMF i en pressemeddelelse.

Krisepakken til Ukraine skal sikre, at landet ikke går fallit under konflikten med Rusland, som Ukraine har en enorm gæld til.

En mission fra Den Internationale Valutafond har arbejdet i den ukrainske hovedstad, Kijev, for at undersøge landets økonomiske situation samt diskutere et økonomisk reformprogram med de ukrainske myndigheder.

Det ventes, at milliardlånet vil blive endeligt godkendt om en måneds tid.

- Vi forventer godkendelse i slutningen af april, siger formanden for valutafondens Ukraine-mission, Nikolaj Georgijev.

Lånet på 146 milliarder kroner kan imidlertid vise sig ikke at være nok til at stabilisere den ukrainske økonomi.

Ifølge Politiken skønner økonomer i den svenske bank SEB i en samlet analyse af den økonomiske udvikling i Østeuropa, at regningen for at redde Ukraine fra fallittens rand bliver på mindst 270 milliarder kroner over de næste to år.

Ud over milliardlånet fra Den Internationale Valutafond har EU, USA og Japan tilkendegivet, at man vil yde milliardlån til den kriseramte stat.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip