Vanvittigt flystyrt i flod i Taiwan: Vidner optog flyet strejfe en befærdet vej

Mindst 31 er omkommet, da et passagerfly med 58 om bord tidligere onsdag styrtede ned i en flod uden for Taiwans hovedstad.

Redningsfolk søger fortsat efter savnede i floden, hvor flyvraget ligger.

I en sidste melding fra flyets cockpit blev der kaldt: "Mayday, Mayday, ingen motorkraft", oplyser kontroltårnet i Taipei lufthavn.

Flyet var kort forinden lettet fra lufthavnen.

På mirakuløs vis er 16 personer blevet halet ud i live fra flyvraget og ikke 28, som myndighederne tidligere meddelte. 31 meldes døde, mens 12 fortsat savnes.

Styrtet blev filmet fra en bil, der kørte på vejen langs floden. Man ser, hvordan passagerflyet glider tæt forbi hustage og vender sig med næsten 90 grader med bugen mod bilen, hvorfra der filmes.

Man kan se en bil foran, der lige bliver strejfet af den ene vinge, inden flyet forsvinder ud over kanten og ned i floden.

- Jeg så en taxi, der formentlig kun få meter foran mig bliver ramt af den ene vinge. Flyet var enormt stort og virkelig tæt på mig. Jeg ryster fortsat, fortæller et øjenvidne til en tv-station.

Det kan tyde på, at piloten uden motorkraft har forsøgt at vride flyet hen over hustagene og muligvis har besluttet sig for at ramme floden.

Tv-billeder viser overlevende, der i redningsjakker svømmer eller vader i land. På andre billeder ses, hvordan en dreng føres i land af redningsarbejdere.

Nattemørket er faldet på i Taipei, men der er udstyr og belysning, så redningsfolk kan arbejde hele natten på floden for at få døde og overlevende ud af flyet.

Mange af passagerne var kinesiske turister. Flyet, der er af typen ATR 72-600 med plads til 74 passagerer, var på vej fra Taipei til øen Kinmen i Taiwan-strædet nær det kinesiske fastland.

Vejret var ifølge myndighederne fint, da flyet lettede fra den nærliggende lufthavn.

TransAsia Airways var også involveret i en ulykke sidste år, da 47 personer mistede livet i et flystyrt vest for Taiwan. Selskabet er Taiwans tredjestørste luftfartsselskab.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip