Varme hilsener vælter ind til løsladt journalist

Det vækker jubel og glæde på Jeppe Nybroes brugerprofiler på de sociale medier Twitter og Facebook, at den 40-årige journalist er blevet frigivet fra en gidseltagning i Mellemøsten.

Familien til den tidligere DR-vært har fredag bekræftet frigivelsen over for Ritzau.

Jeppe Nybroe har været taget som gidsel i flere uger, efter at han ifølge Ritzaus oplysninger blev kidnappet i begyndelsen februar af en kriminel bande efter at have lejet en bil i Beirut, Libanons hovedstad, hvor han arbejdede som freelancejournalist.

På mikroblogtjenesten Twitter skriver generalsekretær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl, at han er "utrolig lettet over, at Jeppe Nybroe er fri efter at have været gidsel i to måneder i Syrien".

Journalist på DR's udlandsredaktion Michael S. Lund kalder frigivelsen af Jeppe Nybroe som "dagens nyhed" og fortsætter med at skrive "min gamle kollega Jeppe Nybroe (er, red.) frigivet efter at være kidnappet på grænsen til Syrien."

På Facebook er meldingen fra Jens Ringberg, journalist og politisk analytiker hos DR, ganske kortfattet, idet han skriver "for fanden, Jeppe. Velkommen tilbage!"

Den mangeårige DR-korrespondent Jens Nauntofte skriver på sin facebookprofil, at "så er vores kammerat, Jeppe Nybroe, sluppet ud efter en måneds giftigt fangenskab hos gidseltagere på syrisk/libanesisk grænse."

- Nu kan vi ånde ud igen og snakke om det.

- Godt at knægten er ude igen. Det har været et helvede med mishandling mm. Forhåbentlig vil I snart se en glad Jeppe dukke op her på FB igen, skriver han og roser den danske ambassadør i Beirut for sin håndtering af sagen.

Redaktør på tidsskriftet Dit Perspektiv og tidligere DR-vært Paula Larrain skriver: "Sødeste Jeppe, er så ufatteligt lettet og har været så ufatteligt bekymret for dig. Sender dig en masse virtuelle kys, kram og opbakning."

Forfatter og journalist Puk Elgård sender en varm hilsen og skriver: "Kæreste Jeppe. Pyha, så kan man trække vejret igen. Jeg er så glad for, du er fri. Stort kram."

Forfatter Marie Helleberg skriver: "Nå derfor var du blevet tavs! Håber du er ok. En måned som gidsel i Syrien, det lyder som alle tiders mareridt."

/ritzau/

 

Dagens Gossip