Vejle slipper for at betale for sælgers brækkede ben

11/03/2015 11:03

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Vejle Kommune er med Vestre Landsrets hjælp sluppet af med et krav på 1,2 millioner kroner efter et glatføreuheld i 2011, hvor en sælger brækkede benet.

Landsretten mener nemlig ikke – i modsætning til byretten – at Vejle Kommune havde forsømt at passe sit arbejde med glatførebekæmpelse i dagene op til uheldet.

11. januar 2011 skulle den pågældende på kundebesøg på Vejle Sygehus. Da parkeringspladsen foran sygehuset var fyldt, kørte han ned til Højbanetorvet, hvor der var ledige pladser.

Da han steg ud af bilen og ville krydse gaden, faldt han på den isglatte kørebane, hvor der lå en vold af sammenkørt sne, der var blevet til is.

Manden brækkede benet og var sygemeldt i længere tid. Han mistede også en del af sin erhvervsevne og anlagde gennem sin fagforening, Business Danmark, sag mod Vejle Kommune for manglende glatførebekæmpelse.

Manden krævede 1.238.000 kroner i erstatning for tabt erhvervsevne.

Vejle Kommune mente, at den havde fulgt glatføreregulativet. Højbanetorvet er en såkaldt sekundær vej og skulle ifølge regulativet ikke saltes i weekenden. Omvendt siger regulativet også, at man ved forekomst af is skal salte kontinuerligt, indtil problemet er løst.

Retten i Kolding mente, at kommunen burde have saltet eller sørget for at fjerne isen manuelt, og dømte derfor kommunen til at betale.

Men landsretten er enig i kommunens vurdering af, at Højbanetorvet ikke skulle saltes i weekenden, og at man startede den generelle saltning mandag morgen kl. 07.00.

At man så ikke var nået til den pågældende gade, inden uheldet skete, kan man ikke bebrejde kommunen, lyder det i landsrettens begrundelse.

Vejle Kommune slipper derfor for at efterkomme millionkravet og får i stedet 155.000 kroner til dækning af sagens omkostninger. Dette beløb skal Business Danmark betale.

/ritzau/