Venstre: Arbejderne vinder mest på nulvækst

Tørre tal fra Finansministeriet viser, at en LO-familie med to børn hvert år får 10.000 kroner mere til forbrug med Venstres nulvækst, end hvis det offentlige forbrug årligt vokser 0,6 procent indtil 2020, som SR-regeringen ønsker.

Det fastslår Venstres næstformand, Kristian Jensen. Han henviser til finansminister Bjarne Corydons (S) svar til Folketingets finansudvalg.

- Der gives langt større forbrugsmuligheder til langt flere danskere med en politik, hvor man får sat skatten ned. Samtidig vil Venstre skabe flere arbejdspladser, så folk flyttes fra at få overførselsindkomst til en plads på arbejdsmarkedet, siger Kristian Jensen

Med nulvækst svinder det offentlige forbrug med 20 milliarder kroner indtil 2020. Samtidig forbedres de offentlige finanser med 19 milliarder kroner. Hvis hele gevinsten går til danskere i job, kan beskæftigelsesfradraget øges 14,5 procentpoint.

Så øges rådighedsbeløbet med 24.300 kroner årligt for en LO-familie med to børn. Herfra må man modregne 14.300 kroner, fordi familien trækker mindre på offentlige udgifter med nulvækst. Så er der 10.100 kroner tilbage til at øge familiens forbrug, viser Bjarne Corydons svar.

Til gengæld rammer offentlig nulvækst danskere, som lever af overførsler og trækker mest på det offentlige.

Kristian Jensen afviser, at Venstres nulvækst vender den tunge ende nedad.

- Med Venstres politik vil man have de samme forbrugsmuligheder i det offentlige som i dag. Man har samme mulighed for at få ældrepleje, sundhedsydelser eller andet. Derfor er det en forkert anklage fra regeringen, at vi skal fyre offentligt ansatte, siger Venstres næstformand.

- Vi prioriterer det højere at få skabt private arbejdspladser, som kan give grundlag for varig velstand end at gøre verdens største offentlige sektor endnu større.

/ritzau/

 

Dagens Gossip