Venstre: Løkke må ikke lægge bilag frem

14/10/2013 15:26

admin

Nyheder

Mest læste i dag

"Globale regler" gør, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke uden videre og på egen hånd kan lægge bilag frem for de luksuriøse rejser, han har foretaget for blandt andet danske udviklingskroner som bestyrelsesformand for klimaorganisationen GGGI.

Det understreger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

Lars Løkke Rasmussen har brugt godt en million kroner på 15 rejser for GGGI (Global Green Growth Institute), hvor især flyvninger på luftfartsselskabernes første klasse fylder på budgetterne.

Det har fået partier til både højre og venstre i Folketinget til at bede om at se de konkrete rejsebilag - også selvom Venstreformanden søndag beklagede, at han ikke tidligere stoppede sine luksusflyvninger.

Men Lars Løkke Rasmussen kan ikke bare lægge bilag frem, siger Ellen Trane Nørby.

- GGGI er jo en international organisation, der følger de globale standarder i forhold til regnskaber og forskellige andre ting, siger hun.

- Og det betyder jo også, at det hverken er Socialdemokraterne eller Venstre i Danmark, der bestemmer, hvordan reglerne skal være i GGGI. Det er bestyrelsen, så hvis man ønsker at ændre den politik, så må man bringe det op i bestyrelsen, siger hun.

Spørgsmål: Så man kan slet ikke fremlægge bilag?

- GGGI er en international organisation, og jeg har også set, at udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har sagt, at han ikke vil gøre yderligere. Det er ikke noget, som en socialdemokrat, der vil lave polemik i Danmark, kan ændre på.

Spørgsmål: Så hvor gerne Lars Løkke end ville vise bilag, så kan han ikke?

- GGGI er en global organisation, der følger globale regler, og hvis socialdemokraterne ønsker det ændret, så må de tage fat i Christian Friis Bach. De regler, der er, de er globale, og dem følger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/