Venstre støtter særlige fængsler for udlændinge

Skrevet af admin

|

06/08/2014

Dagens topnyheder

Dansk Folkepartis forslag om at samle udenlandske indsatte i særlige fængsler med flere fanger på hver stue får en positiv modtagelse hos Venstre.

I sidste uge meldte Venstre ud, at udlændinge i danske fængsler generelt har det for godt. Og Dansk Folkepartis forslag ligger i direkte forlængelse heraf, mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

- Det her med at samle udvisningsdømte på udvalgte steder er en god idé, og i nogle tilfælde kan de også bo flere på stuerne. Når man kan bo flere på stuerne på efterskoler og højskoler, så kan man vel også på landets fængsler, siger Karsten Lauritzen.

Dansk Folkeparti foreslår at anbringe de udenlandske indsatte på nedlagte kaserner, inden de skal sendes hjem. Der er i øjeblikket tre tomme kaserner i henholdsvis Sønderborg, Sjælsmark og Fredericia.

Det vil spare penge, fordi 12-15 mand kan afsone sammen i ét rum i stedet for i enmandsceller, lyder det fra DF.

Hele 15 indsatte på en stue kan dog blive "lidt problematisk", vurderer Karsten Lauritzen, som heller ikke vil tage stilling til, om de nedlagte kaserner er det rigtige sted at placere de nye udlændinge-fængsler.

- Først må vi tage en diskussion om, hvordan vi kan få stablet det her på benene, og så kan man derefter, hvis der er et flertal, diskutere placeringen. Men som en god hovedregel er det en god idé at placere fængsler uden for byerne, så man undgår potentielle problemer for lokalbefolkningen, siger han.

Karsten Lauritzen afviser samtidig, at der er noget forkert i, at udenlandske indsatte skal være flere på en stue, mens danske indsatte har enestuer.

- Hvis du ikke skal være i Danmark efter endt afsoning, så skal du ikke have de samme resocialiseringstilbud som de danske indsatte. Så vil vi hellere fokusere indsatsen på de danske indsatte, siger han.

Mens Venstre er overordnet positive, så afviser Socialdemokraterne at lave "discount-fængsler" til udlændinge.

- Det er ikke den rette udnyttelse af ressourcerne at begynde at åbne nye fængsler, siger retsordfører Trine Bramsen (S) til dr.dk.

/ritzau/