Venstres vælgere tror ikke på Kristian Jensen

Et flertal af Venstre vælgere vender sig væk fra partiets næstformand, Kristian Jensen, i valget mellem ham og formand Lars Løkke Rasmussen, som befinder sig i sit livs politiske krise, når han tirsdag aften skal stå skoleret for partiets hovedbestyrelse.

Flere har i den seneste tid peget på Kristian Jensen som eneste reelle bud på en ny formand for Venstre, hvis Lars Løkke ender med at gå af, efter at han har været i mediernes søgelys på grund af tøj for 152.000 kroner, ferierejse for familien og rygning på hotelværelser.

Ifølge en måling, som Gallup har foretaget for Berlingske, peger 41 procent af dem, der stemte på Venstre ved det seneste folketingsvalg, i dag på Lars Løkke Rasmussen som deres foretrukne formand.

Kun 33 procent peger på Kristian Jensen, hvis de skal vælge mellem de to.

Løkke klarer dog langtfra frisag, idet 47 procent af Venstres vælgere fra valget samtidig mener, at han bør gå af. For en uge siden lå tallet på 39 procent.

Målingen fra Gallup bliver mødt med vidt forskellige udsagn i Venstre. Hovedbestyrelsesmedlem Hans Jørgen Dalum fra Venstre i Aalborg mener, at Kristian Jensen skal være ny formand i stedet for Løkke.

- Jeg er på ingen måde bekymret. Da Fogh tog over efter Uffe Ellemann, så man det samme billede, og man spurgte: Kan han klare det? Men Venstres organisation vælger formanden, og så er det vores ansvar at sikre, at den nye formand bliver kendt vidt og bredt ude blandt vælgerne.

- Og den opgave er vi klar til, siger han til avisen.

Ifølge Rune Stubager, der er valgforsker og professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, er det udtryk for en "voldsom krise", når så mange af partiets vælgere vil af med Løkke. Men han ser målingerne som et samlet udtryk for den generelle situation.

- Det illustrerer meget godt det dilemma, som man også føler internt i Venstre. Man vil ikke have den siddende formand, men der er heller ikke noget alternativ, der samler klar opbakning, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip