Verdens bedste pressefoto viser afrikanske migranter

En gruppe afrikanske migranter ved Djiboutis kyst rækker i månelyset deres mobiltelefoner op mod nattehimlen for at fange mobilsignal fra nabolandet Somalia, så de kan ringe til deres familie.

Det er scenen i billedet, som fredag har vundet World Press Photo of the Year - verdens bedste pressefoto 2014.

Fotografen bag er amerikaneren John Stanmeyer, og det var magasinet National Geographic, der bragte det.

Djiboutis er samlingspunkt for mange afrikanske migranter, der forsøger at rejse til Europa fra de omkringliggende lande som Somalia og Etiopien.

- Det er et fotografi, der er forbundet til så mange forskellige historier, siger Jillian Edelstein, der har været jurymedlem i dette års prisuddeling til magasinet British Journal of Photography.

- Det åbner diskussionen om teknologi, globaliseringen, flygtninge, fattigdom, desperation, fremmedgørelse og menneskelighed. Det er et meget sofistikeret, kraftfuldt og nuanceret fotografi, tilføjer hun.

John Stanmeyer selv fortæller til British Journal of Photography, at han slet ikke havde forventet den store hæder.

- Det er en stor ære og et privilegium at vinde. Jeg håber, at billedet fortæller historien om, at vi alle kunne være én af disse folk på stranden, der forsøger at få fat på vores familier derhjemme, siger han.

John Stanmeyer er født i Illinois, USA. Han har i mange år arbejdet for National Geographic. Tidligere har han også arbejdet på Time Magazine, hvor han var udsendt til Afghanistan.

I 2000 vandt han førsteprisen i en af underkategorierne i World Press Photo for et billede fra urolighederne under præsidentvalget i Indonesien i 1999.

I dette års konkurrence deltog 98.690 fotografier. De var blevet indsendt af 5704 fotografer fra 312 forskellige lande.

/ritzau/

 

Dagens Gossip