Verdensmesteren Peter Sagan skifter til Bora-Hansgrohe

Den forsvarende verdensmester i landevejscykling, Peter Sagan, kører fra 2017 for det tyske hold Bora-Hansgrohe.

Han tiltræder på en tre år lang kontrakt.

Det oplyser det tyske hold i en pressemeddelelse, skriver cyclingnews.com.

- Det er en stor ære at byde velkommen til en af de mest populære ryttere i vores tid, siger teammanager Ralph Denk.

Dermed er fremtiden på plads for den farverige slovak, som senest under Tour de France leverede prøver på sine store evner på jernhesten.

I Touren vandt Sagan den grønne pointtrøje for femte år i træk og hentede tre etapesejre undervejs.

Peter Sagan forlader Tinkoff-holdet, som står foran forandring, efter holdets ejer, Oleg Tinkov, har meddelt, at han stopper sponsoratet med udgangen af 2016.

At Peter Sagan har valgt Bora-Hansgrohe bringer naturligt glæde hos det tyske hold, som ikke regnes blandt de allerstørste, men med ansættelsen mener at understrege både ambitionsniveauet og det hidtidige arbejde i feltet.

- Jeg mener, at Peters tillid til os beviser, at vi har gjort et godt stykke arbejde over de seneste sæsoner og har et godt omdømme i feltet, siger teammanager Ralph Denk.

Holdet kører i 2016 under navnet Bora-Argon 18 som pro-kontinental-hold, men får fra 2017 status af World Tour-hold. Ambitionen er at stryge til tops på World Tour-ranglisten.

Med sig fra Tinkoff-holdet til Bora-Hansgrohe tager Peter Sagan rytterne Maciej Bodnar, Michael Kolar, Erik Baska og Juraj Sagan, der er Peter Sagans bror.

/ritzau/

 

Dagens Gossip