Vestager: Der er respekt for dansk realkredit

Tidligere økonomiminister Margrethe Vestager (R), der i høj grad har været regeringens offentlige ansigt for at sikre danske realkreditobligationer et højt kvalitetsstempel i EU's nye bankregler, mener fredag at kunne konstatere, at det er lykkedes.

- Jeg er meget, meget glad for det. Det viser, at der er respekt for dansk realkredit - og dermed også for den enkelte boligejer i Danmark, siger Vestager til Ritzau.

EU-Kommissionen har fredag offentliggjort de nye regler, der fra årsskiftet definerer, hvordan europæiske banker kan opgøre deres kapitalbuffer.

Det fremgår, at såkaldt dækkede obligationer, som blandt andet omfatter de danske realkreditobligationer, under visse betingelser vil blive sidestillet med statsobligationer som værdipapirer af højeste kvalitet.

Vestager mener at vide sig sikker på, at løsningen er en garanti for den danske realkredit og dermed også for det danske renteniveau.

- Det er jo det, folk med den rigtige dybe, tekniske forstand fortæller os. Jeg har meget stor tillid til, at det er rigtigt. Det bærende i forhold til teknikken er, at det her er godt for dansk realkredit.

- Så vidt vi kan skønne, har vi fundet en løsning, der gør, at der ikke er risiko for, at renten stiger. Ikke af den grund i hvert fald, siger Vestager.

Den tidligere økonomiminister, der nu selv er på vej til nyt job i EU-Kommissionen, har været det medlem af regeringen, der har stået mest synligt forrest i lobbyarbejdet over for EU-kommissær Michel Barnier, danske europaparlamentarikere og øvrige EU-landes ministre.

Mens det ifølge kilder med kendskab til forhandlingerne har været embedsmænd i Erhvervs- og Vækstministeriet, der har stået for det tekniske rugbrødsarbejde.

Vestager siger selv, at det lange, seje forhandlingsforløb "viser Danmark, når vi er allerbedst".

- En af grundene til, at vi har haft så god en sag, er, at der ikke har været noget politisk fnidder.

- Der har været et fantastisk godt samarbejde mellem politikere på alle niveauer og hele branchen. Det har været en fornøjelse at opleve, siger Vestager.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip