Vestager har valgt sin kabinetschef

Margrethe Vestager har valgt en kabinetschef i forberedelsen af sin tiltræden som EU-kommissær i Bruxelles til november.

Det oplyser Vestager i en pressemeddelelse mandag.

Hun hedder Ditte Juul-Jørgensen og kommer fra en stilling som direktør for multilateral handelspolitik og juridiske spørgsmål i EU-Kommissionens generaldirektorat for handel.

Som kabinetschef skal hun være Vestagers nærmeste daglige medarbejder og sparringspartner.

Margrethe Vestager siger, at hun forventer, at Ditte Juul-Jørgensen vil udfylde en stærk og samlende rolle.

- Det er meget vigtigt for mig, at vi både samarbejder bredt og konkret i kommissionen. Vi skal opbygge en god og tillidsfuld dagligdag med generaldirektoratet, der besidder den stærke viden og ekspertise.

- For mig er helhedssyn og stærke samarbejdsevner afgørende for at bidrage til samlet fremgang og flere arbejdspladser i Europa, siger Vestager i meddelelsen.

Juul-Jørgensen er 48 år og har arbejdet med flere økonomiske politikområder i kommissionen.

- Vi skal nu sætte et hold og lægge byggestenene for de kommende fem år. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med at arbejde både i bredden og dybden med målet om at sikre fremgang for Europa, siger hun selv.

Danmarks EU-ambassadør i Bruxelles, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, har i sit arbejde løbende kontakt til Juul-Jørgensen, fordi hun allerede er en af de ledende embedsmænd i kommissionen.

Han er overbevist om, at Vestager har valgt rigtigt.

- Der er mange dygtige embedsmænd i kommissionen, men hun er blandt de dygtigste af de dygtigste. Og så er hun samtidig en meget åben og samarbejdsorienteret leder, og det, tror jeg, er uhyre vigtigt for at få folk til at spille sammen, siger ambassadøren.

Det er forventningen, at det onsdag bliver offentliggjort, hvilket område Vestager skal være kommissær for i Bruxelles. Selv har hun flere gange ytret, at hun håber på en post inden for det økonomiske felt.

Vestager mangler at blive godkendt af EU-Parlamentet sammen med resten af den nye kommission, som efter planen skal tiltræde 1. november.

/ritzau/

 

Dagens Gossip