Vestager til vælgerne: Gå nu ned og stem

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Det er stadig muligt at få knækket kurven og få gjort det historisk ringe valgdeltagelse ved det sidste kommunal- og regionsrådsvalg i 2009 til skamme.

Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), der opfordrer vælgerne til at benytte sig af deres ret til at stemme.

- Sidste valg var historisk ringe med hensyn til at vælge demokratiet til, siger Margrethe Vestager til Ritzau.

- Jeg ved godt, at man kan være i tvivl om, hvad regionerne laver, eller hvor man skal sætte sit kryds i kommunerne, men jeg opfordrer vælgerne til at stemme, selv om det kan virke uoverskueligt,

Selv hvis man putter sin stemmeseddel blank ned i valgurnen, har man ifølge indenrigsministeren valgt demokratiet til.

Hendes ministerium har sammen med kommuner og regioner gennemført en kampagne til 6,4 millioner kroner for at få flere vælgere, herunder flere unge, til at sætte deres kryds ved valget.

I sin første vurdering af virkningen af kampagnen var valgforsker Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet, ikke imponeret over den betydning, kampagnen så ud til at have.

Men Margrethe Vestager mener, at det er for tidligt at sige noget om.

- Målet er at vende den nedadgående tendens, som vi har set i lang tid. Men jeg tror ikke, man kan vende noget ved et enkelt valg og ved en kampagne. Det handler om, at kommuner og regioner skal lytte mere til vælgerne i hverdagen, siger hun.

- De unge vil tages alvorligt. Det skal ikke bare være fest, balloner og armbånd, lyder det fra indenrigsministeren.

/ritzau/