Viborg detroniserer FC Midtjylland i drama

Efter fire års pause er Viborg HK atter tilbage på toppen af den danske kvindeliga i håndbold.

Onsdag aften vandt træner Christian Dalmoses hold 24-21 hjemme over de forsvarende mestre, FC Midtjylland, i den anden DM-finale.

Det var nok til at vinde guldet med de samlede cifre 47-46, efter at FC Midtjylland havde vundet 25-23 hjemme i det første opgør.

Hjemmeholdet måtte undvære skadede Rikke Skov, mens den svenske back Linnea Torstensson kom med på holdkortet trods en brækket finger. FCM måtte undvære skadede Louise Svalastog.

Gæsterne fik en fin start på opgøret i en kogende Viborg Stadionhal.

FCM bragte sig foran 6-4 efter fint kontraspil, men herefter trådte hjemmeholdet i karakter.

Fem scoringer senere var stillingen forvandlet til 9-6 i Viborgs favør, og det blev meget afgørende for det samlede forløb, at Chana Masson de Souza kom i gang i hjemmeholdets mål.

Lige før pausen hamrede Isabelle Gulldén 13-10-scoringen ind, der sikrede Viborg et resultatmæssigt lille samlet overtag inden anden halvleg.

Viborg satte tre hurtige scoringer ind i begyndelsen af anden halvleg, men FCM slog herefter tilbage med to scoringer, så holdet var bagud 12-16.

Line Jørgensen, Nycke Groot og co. forsøgte og forsøgte, men angrebsspillet fungerede ikke for gæsterne, der virkede slidte, måske også efter den succesrige Champions League-sæson

Alligevel fik FCM reduceret til 18-22, og kort tid efter parerede gæsternes målmand, Sabine Englert, et straffekast.

Med tre et halvt minut tilbage reducerede Line Jørgensen til 20-22, og spændingen var enorm i hallen.

Det endte dog med den store forløsning for Viborg, da Louise Lyksborg scorede til 24-20 cirka et minut før tid i afslutningen, der var præget af en del fejl fra begge hold.

Randers HK sikrede bronze med en 31-28-sejr hjemme over Team Esbjerg. Samlet vandt Randers med 55-51.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip