Vilhelmsen kunne selv vælge sin ministerpost

- Jeg var i den særlige situation, at jeg selv har kunnet vælge mellem de ministerier, SF har. Og jeg har ikke været i tvivl om, at jeg vil være erhvervs- og vækstminister.

Sådan lyder det fra SF's nyvalgte formand, Annette Vilhelmsen, der tirsdag holdt tale i ministeriet, da hun overtog ministerposten fra Ole Sohn (SF).

Selvom ministeriet kan lyde som et tungt og indviklet erhvervsområde, der ligger langt fra SF's kernevælgere, så fastslår Annette Vilhelmsen, at ministeriet giver mulighed for at gøre en forskel i danskernes hverdag.

- Hvis man vil sætte handling bag regeringens ord, om at vi vil skabe job og varig vækst, så er det her, man skal gøre det, siger Annette Vilhelmsen, der kender området, fordi hun hidtil har været erhvervsordfører for SF.

Den afgående minister Ole Sohn har fået anerkendelse for sin indsats af store dele af erhvervslivet, og Annette Vilhelmsen fastslår, at hun vil fortsætte i Ole Sohns ånd:

- Jeg har været meget rundt på virksomheder og har haft gode samtaler. Du har et fint skudsmål og har fået fin omtale fra Dansk Erhverv og Dansk Industri, siger erhvervs- og vækstministeren.

- Det er godt gjort af dig, at du repræsenterer vores parti, som historisk set ikke har haft erhvervslivet som kernevælgere.

- Du har brudt lydmuren og er brændt igennem, siger hun om den nu tidligere ministers samarbejde med erhvervslivet.

Ole Sohn har selv valgt at trække sig fra ministerposten kort før, den nye formand satte sig i formandsstolen. I sin tale ved ministeroverdragelsen siger han:

- Det har været en fantastisk rejse at være med til at lave det regeringsgrundlag, som vi nu er ved at folde ud. Og at se hvordan idéer og visioner bliver lavet om til virkelighed.

- I løbet af de kommende syv måneder vil vi se det ene konkrete vækstinitiativ efter det andet folde sig ud. Jeg er ufattelig glad for at have været med til at folde det ud, og jeg er glad for nu at give det videre til Annette.

- Annette, du kan være glad. Det her er verdens bedste ministerium, og du får verdens dygtigste medarbejdere, siger Ole Sohn.

 

 

Dagens Gossip