Vismænd: Topskatten er gratis at fjerne

Det er gratis at fjerne topskatten. Ja, faktisk kan statskassen måske tjene på det.

Sådan lyder konklusionen på et nyt studie, som tre af landets mest anerkendte økonomer står bag, skriver Børsen.

Analysen er dog forbundet med stor usikkerhed.

- Analysen, der er grundig og udført af tre meget kompetente økonomer, styrker argumentet for lavere topskatter betragteligt, siger Jens Hauch, der er cheføkonom i tænketanken Kraka og tidligere chefkonsulent i Det Økonomiske Råds Sekretariat, til Børsen.

I studiet har økonomerne medregnet en hidtil negligeret effekt. Den går ud på, at lavere skatter ikke blot får folk til at arbejde mere, men også kan få folk til at lede efter nyt arbejde med en højere løn og produktivitet.

Finansministeriet regner ifølge Børsen med, at det koster 6,8 milliarder kroner at fjerne stopskatten. Men medregner man effekten af, at folk skifter til mere vellønnede job, så kan det reelt give 800 millioner i statskassen at skrotte skatten til de højestlønnede.

Det er overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, vismand Claus Thustrup Kreiner og professor ved Københavns Universitet Jakob Roland Munch, der står bag studiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip