VM-nederlag: 22 kvæstede efter optøjer i Buenos Aires

Mindst 22 personer meldes kvæstede i den argentinske hovedstad Buenos Aires efter Argentinas nederlag til Tyskland ved VM-finalen i fodbold, der søndag blev spillet i nabolandet Brasilien,

Lokale medier rapporterer, at 15 politifolk er blandt de sårede, da de forsøgte at stoppe tusindvis af fodboldfans, der smadrede vinduer og satte ild til skraldespande i den centrale del af den argentinske hovedstad.

Ifølge nyhedsbureauet AFP måtte familier med børn, der var mødt frem for at se VM-finalen på storskærm, søge tilflugt i restauranter og hotellobbyer.

Hovedparten af uromagerne forsvandt dog, da politiet begyndte at affyre gummikugler, tåregas og vandkanoner. AFP skriver, at det var hardcore fodboldfans, som er kendt som "barra bravas", der startede uroen ved at kaste sten mod politiet.

I andre dele af Buenos Aires var det dog mere fredeligt. Her fejrede fans det argentinske hold for dets bedrifter, og de hyldede holdets stjernespiller Lionel Messi.

Argentina var i VM-finalen for første gang i 24 år, men måtte se sig besejret af Tyskland, der blev verdensmester efter en 1-0-sejr. I 1990 tabte Argentina ligeledes VM-finalen til Tyskland, og her blev det også til et nederlag på 0-1.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip