WHO: Færre tilfælde af ebola i Vestafrika

Antallet af ebola-smittede ser ud til at aftage i styrke i de værst berørte områder i Vestafrika.

Sådan lyder meldingen fra Verdenssundhedsorganisationen WHO, der siger, at der er blevet konstateret færre tilfælde af ebola i Vestafrika i de seneste uger. Samtidig oplyser WHO dog, at ebolaepidemien ser ud til at sprede sig i geografisk omfang i Sierra Leone, Guinea og Liberia.

Samtidig er antallet af dødsfald steget til 4447 ud af i alt 8914 smittede, siger vicegeneraldirektør Bruce Aylward fra WHO.

- Vi vil nå op på over 9000 tilfælde i denne uge. I visse områder er der færre tilfælde med ebola, men det betyder ikke, at antallet går mod nul, siger han.

Bruce Aylward understreger, at det er "alt alt for tidligt at betegne det som en succes, at ebola-epidemien i nogle områder ser ud til at være på vej ned".

Ebola-udbruddet i Vestafrika, der er gået hårdest ud over Sierra Leone, Guinea og Liberia, er det værste i historien, siden sygdommen blev opdaget i 1976.

I Sierra-Leone er samtlige 800 soldater i en fredsbevarende bataljon sat i karantæne, efter at en af soldaterne er testet positiv for ebola, oplyser militære kilder tirsdag.

Soldaterne skulle efter planen afløse den vestafrikanske styrke, som for tiden er udstationeret i Den Afrikanske Unions (AU) fredsbevarende styrke i Somalia. Da en af soldaterne blev testet positiv for ebola, blev samtlige 800 i stedet sat i karantæne, oplyser de højt placerede militærkilder.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip