Wilbek er optimist: 50 procents chance for semifinale

admin

|

13/12/2014

Dagens topnyheder

Håndboldkvinderne har en lang og hård vej foran sig, hvis holdet skal opfylde målet om en plads i semifinalen ved EM i Ungarn og Kroatien.

Men selv om Danmark skal vinde alle tre mellemrundekampe og samtidig have hjælp af Norge, er det slet ikke urealistisk at forestille sig danskerne mellem de fire bedste, mener Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Ulrik Wilbek.

- Jeg mener, at der er en fifty-fifty-chance for, at Danmark kommer i semifinalen, siger han.

- Det er et mesterskab, vi snakker om. Man ser tit, at tingene ændrer sig i løbet af turneringen. Det, der fungerer i starten, fungerer ikke til slut og omvendt. Det er for tidligt at konkludere noget allerede.

Tre danske sejre over Polen, Ungarn og Spanien giver ingen garanti for en plads i semifinalen. Danmark skal samtidig håbe på, at Norge også gør rent bord i mellemrunden, men danskerne kan selvsagt kun påvirke sine egne kampe.

Wilbek hæfter sig ved, at præstationerne har været udmærket i store perioder.

- Der manglede nogle mål på de store chancer mod Norge, og så manglede der noget forsvarsspil mod Rumænien. Men der har også været mange gode ting. Meget godt angrebsspil for eksempel.

- I de første 25 minutter var Norge chanceløse. Hvis vi kan holde det niveau, kan jeg ikke se, at de tre modstandere i mellemrunden kan slå os. Det har de ikke gode nok spillere til, siger Ulrik Wilbek.

Første skridt mod semifinalen skal tages mod Polen lørdag eftermiddag klokken 16. Derefter spiller Norge mod Spanien i en kamp, der får stor betydning for de danske muligheder.

/ritzau/