William Kvist: Armensk mål var godt for vores spil

Det armenske chokmål efter pausen satte ifølge William Kvist gang i den danske offensiv i søndagens 2-1-sejr i EM-kvalifikationen.

Scoringen til 1-0 tvang Kvist og holdkammeraterne til at blive mere målsøgende.

- Det var lidt et wake up-call, at de scorede. Vi gjorde det godt derfra. Måske skulle de have scoret lidt før, siger William Kvist.

- Det var svære forhold, når de holdt 10 mand bagude og gik efter at slå kontraer på os. Der har de i Henrikh Mkhitaryan en af de bedste overhovedet til den slags, siger midtbanespilleren med henvisning til den armenske målscorer.

- Det kan være trættende i sådan nogle kampe, og man kan som tilskuere godt tænke "kom nu". Det kan blive en lang kamp, hvis man ikke får scoret tidligt.

- Selv om vi skal spille alt, hvad vi kan frem ad banen, så skal vi også være klar til, at det kan gå den anden vej med deres tre-fire hurtigere folk, siger Kvist.

William Kvist blev skiftet ud et kvarter før slutfløjt i en offensiv satsning, hvor Thomas Kahlenberg blev sendt på banen, mens Bayern München-talentet Pierre-Emile Højbjerg overtog Kvists position på den defensive midtbane.

- Det har Morten Olsen gjort før, når vi er bagud og skal frem at score. Olsen tænker sikkert, at William ikke scorer så ofte, og så må Kahlenberg ind. Han har scoret før og gjorde det igen, siger William Kvist.

Undervejs i kampen blev der buhet fra de godt 20.000 tilskuere i Parken.

- Jeg kunne høre, at nogle tilskuere buhede, når vi spillede bolden tilbage. Jeg kan godt acceptere lige det, hvis man spiller bolden unødvendigt tilbage. Men det er ikke en dårlig ting at spille bolden tilbage, og det er mærkeligt at gøre, når vi fører 2-1, siger Kvist.

/ritzau/

 

Dagens Gossip