Wozniacki: Coaching i grand slams vil løfte niveauet

admin

9 år siden

|

03/07/2015

Dagens topnyheder

Caroline Wozniacki kunne formentlig godt have brugt et råd eller to undervejs fra træner Piotr Wozniacki, da hun i torsdagens kamp i anden runde i Wimbledon smed en føring på 5-1 i andet sæt og kom bagud 5-6 mod tjekken Denisa Allertova.

Ved WTA-turneringer kan træneren komme på banen og coache sin spiller ved et sidebytte en gang i hvert sæt, men det tillades ikke i de fire grand slam-turneringer. På mændenes tour tillades det slet ikke.

Wozniacki er en af de spillere, der ofte benytter sig af et trænerbesøg midt i sættet, og hun mener, at det også bør være en del af kampene på grand slam-niveau.

- Når man ser på alle andre sportsgrene, er det tilladt at coache. Jeg kender i hvert fald ikke nogle sportsgrene, hvor man ikke må.

- I den sidste ende vil det kun give kampene en højere standard. Jeg kan i hvert fald ikke se, hvorfor det ikke skulle tillades. Men igen, det er traditioner, der kommer i spil.

- Jeg tror bare, at tilskuerne og alle andre ønsker, at der bliver spillet på det højst mulige niveau, siger Caroline Wozniacki.

Hun vandt den føromtalte kamp 6-1, 7-6 og er foreløbigt klar til tredje runde i Wimbledon. Her skal hun lørdag møde den 31.-seedede italiener, Camila Giorgi.

/ritzau/