WWF: Pensionsselskaber gambler med dine pensionspenge

Danmarks største pensionsselskaber har sat godt 7,3 milliarder kroner i så højrisikable selskaber, at man risikerer at tabe penge på investeringerne.

Det konkluderer WWF Verdensnaturfonden i en ny rapport, der har undersøgt Danmarks 16 største pensionskasser og deres investeringer.

Milliarderne er sat i fossile energiprojekter, primært olie- og gasprojekter, som ifølge rapporten indebærer ekstra stor risici.

- Jeg vil meget kraftigt opfordre pensionskasserne til at droppe disse højrisikable investeringer, der ikke bare er særdeles skadelige for vores klima, miljø og natur, men altså også bringer vores opsparinger i fare, siger generalsekretær for verdensnaturfonden Gitte Seeberg i en pressemeddelelse.

Seeberg ser hellere, at pensionsselskaberne vælger at lave et retningsskift i deres investeringer.

- Der har lige været klimatopmøde i København, og vi ved, at klimaproblemerne er enormt alvorlige. Det kræver, at pensionsbranchen med deres enorme formuer er med til at drive en grøn omstilling. Det er de altså ikke i Danmark, siger Seeberg til DR Nyheder.

Hos Pensionsselskabet PKA står man uforstående overfor kritikken. Alene i 2014 har selskabet investeret 2,8 milliarder kroner i en havmøllepark, grønne obligationer og i regeringens klimainvesteringsfond.

- Nu kan man altid diskutere, hvor store investeringerne i bæredygtig energi skal være, før det er tilstrækkeligt.

- Men faktum er, at PKA, og branchen generelt, har øget investeringerne betydeligt i vedvarende energi de senere år, og det vil fortsætte, understreger administrerende direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen til DR Nyheder.

Verdensnaturfondens rapport viser, at pensionsselskabet PFA har sat flest penge i de højrisikable selskaber. 1,576 milliarder kroner har PFA bundet.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip