Yemens beder om hjælp fra arabiske landstyrker

Yemens udenrigsminister, Riyadh Yaseen, opfordrer til, at "landstyrker fra andre arabiske lande griber ind så hurtigt som muligt i kampe i hovedstaden Sanaa."

Talsmænd for Sundhedsministeriet i Sanaa siger, at 26 mennesker er blevet dræbt under bombardementerne.

Eksplosioner lyste tidligt tirsdag nattehimlen op over Yemens hovedstad, da en koalition af arabiske fly bombarderede oprørsgrupper i de hidtil hårdeste angreb i en seks dage lang saudiarabisk-ledet operation, siger øjenvidner.

Kampene mellem koalitionen og den proiranske Houthi-milits er koncentreret i byens forstæder, hvor militsen sammen med allierede grupper forsøger at indtage regeringsstyrkernes bastioner.

Yemens udenrigsminister antydede allerede i weekenden, at han ønskede militær støtte fra arabiske landstyrker.

Yaseen sagde samtidig, at Yemens fortrængte præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, vil vente med at vende hjem til sit land, indtil forholdene er stabile.

Ved Den Arabiske Ligas topmøde i den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh var der i weekenden bred opbakning til den militære offensiv fra luften mod houthierne, som erobrede magten fra præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi i slutningen af januar.

Saudi-Arabiens udenrigsministerium siger, at den arabiske offensiv mod oprørerne vil fortsætte, så længe det er nødvendigt.

- Vi er ikke dem, der opfordrer til krig, men hvis I slår på trommerne, så er vi klar, siger den saudiarabiske udenrigsminister, Saud al-Faisal. Han tilføjer:

- Operationen vil fortsætte for legitimt at forsvare Yemen, indtil sikkerhed og stabilitet er genoprettet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip