Yemens beder om hjælp fra arabiske landstyrker

Yemens udenrigsminister, Riyadh Yaseen, opfordrer til, at "landstyrker fra andre arabiske lande griber ind så hurtigt som muligt i kampe i hovedstaden Sanaa."

Talsmænd for Sundhedsministeriet i Sanaa siger, at 26 mennesker er blevet dræbt under bombardementerne.

Eksplosioner lyste tidligt tirsdag nattehimlen op over Yemens hovedstad, da en koalition af arabiske fly bombarderede oprørsgrupper i de hidtil hårdeste angreb i en seks dage lang saudiarabisk-ledet operation, siger øjenvidner.

Kampene mellem koalitionen og den proiranske Houthi-milits er koncentreret i byens forstæder, hvor militsen sammen med allierede grupper forsøger at indtage regeringsstyrkernes bastioner.

Yemens udenrigsminister antydede allerede i weekenden, at han ønskede militær støtte fra arabiske landstyrker.

Yaseen sagde samtidig, at Yemens fortrængte præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, vil vente med at vende hjem til sit land, indtil forholdene er stabile.

Ved Den Arabiske Ligas topmøde i den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh var der i weekenden bred opbakning til den militære offensiv fra luften mod houthierne, som erobrede magten fra præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi i slutningen af januar.

Saudi-Arabiens udenrigsministerium siger, at den arabiske offensiv mod oprørerne vil fortsætte, så længe det er nødvendigt.

- Vi er ikke dem, der opfordrer til krig, men hvis I slår på trommerne, så er vi klar, siger den saudiarabiske udenrigsminister, Saud al-Faisal. Han tilføjer:

- Operationen vil fortsætte for legitimt at forsvare Yemen, indtil sikkerhed og stabilitet er genoprettet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip