Tacotærte med hakket oksekød

Skrevet af webmaster

13/03/2018
Opskrift på tacotærte
Tacotærten er populær hos både store og små.
Sådan laver du en hurtig tærte, der er et sikkert hit hos hele familien. Tacotærte med hakket oksekød og grøntsager er et godt alternativ til lasagnen eller hvis du har rester fra gårdagens tacos.

Dagens topnyheder

Denne opskrift på en tacotærte mætter snildt fire personer og tager 90 minutter at lave.

Ingredienser:

Tærtebund:

3 del hvedemel
2 spiseskefulde vand
150 gram smør

(Du kan også bruge færdiglavet pizzabund)

Tærtefyld:

400 gram hakket oksekød eller andet hakkekød (svin eller kylling)
1 spiseskefuld smør til stegning
1 løg
2 peberfrugter (gerne forskellige farver)
1/2 pose tacokrydderier
2 dl cremefraiche
2 dl revet ost (almindelig mild ost eller parmesanost)
1 dl basilikumblade

Tacotærte opskrift

Tilberedning:

1. Rul dejen ud og dæk tærteformen. Prik med gaflen og sæt formen til afkøling i minimum 15 minutter.

2. Sæt ovnen på 200 grader.

Hjemmelavet tærtebund:

3. Bland mel, vand og smør sammen i en foodprocessor eller med hånden.

4. Rul tærtedejen ud i en cirkel, så den dækker formen og læg den i. Tryk godt på kanten og prik dejen til din tacotærte med en gaffel.

5. Sæt dejen til afkøling i minimum 30 minutter.

6. Forvarm ovnen på 200 grader.

7. Læg tærtebunden midt i ovnen i 10-15 minutter og afkøl den igen.

Fyld:

8. Steg hakket oksekød i smør og sammen med hakket løg og fintskåret peberfrugt. Tilsæt tacokrydderier og cremefraiche.

9. Fordel fyldet i den færdigbagte tærtebund.

10. Drys revet ost over tærten og placer den midt i ovnen i 30-35 minutter til osten har en fin gylden farve.

11. Server tacotærten med en klat cremefraiche og pynt med frisk basilikum.

Tip:

Hvis du gerne vil have en magere tacotærte kan du bruge hakket kyllingekød i stedet for oksekød.