Denne opskrift på en tacotærte mætter snildt fire personer og tager 90 minutter at lave.
Ingredienser:
Tærtebund:
3 del hvedemel
2 spiseskefulde vand
150 gram smør
(Du kan også bruge færdiglavet pizzabund)
Tærtefyld:
400 gram hakket oksekød eller andet hakkekød (svin eller kylling)
1 spiseskefuld smør til stegning
1 løg
2 peberfrugter (gerne forskellige farver)
1/2 pose tacokrydderier
2 dl cremefraiche
2 dl revet ost (almindelig mild ost eller parmesanost)
1 dl basilikumblade
Tacotærte opskrift
Tilberedning:
1. Rul dejen ud og dæk tærteformen. Prik med gaflen og sæt formen til afkøling i minimum 15 minutter.
2. Sæt ovnen på 200 grader.
Hjemmelavet tærtebund:
3. Bland mel, vand og smør sammen i en foodprocessor eller med hånden.
4. Rul tærtedejen ud i en cirkel, så den dækker formen og læg den i. Tryk godt på kanten og prik dejen til din tacotærte med en gaffel.
5. Sæt dejen til afkøling i minimum 30 minutter.
6. Forvarm ovnen på 200 grader.
7. Læg tærtebunden midt i ovnen i 10-15 minutter og afkøl den igen.
Fyld:
8. Steg hakket oksekød i smør og sammen med hakket løg og fintskåret peberfrugt. Tilsæt tacokrydderier og cremefraiche.
9. Fordel fyldet i den færdigbagte tærtebund.
10. Drys revet ost over tærten og placer den midt i ovnen i 30-35 minutter til osten har en fin gylden farve.
11. Server tacotærten med en klat cremefraiche og pynt med frisk basilikum.
Tip:
Hvis du gerne vil have en magere tacotærte kan du bruge hakket kyllingekød i stedet for oksekød.