Verdens største pandekage

De fleste af os har nok prøvet at bage pandekager og været skuffede over, hvor hurtigt de forsvandt. Der er ALDRIG nok.

Det skete med garanti ikke for The Co-Operativ Union Ltd fra Manchester, England, i 1994, da de foranledigede tilblivelsen af en rekordstor pandekage – en rekord, som ikke er blevet slået siden.

Hvis du har planer om at slå rekorden, skal du lave en pandekage på mere end 15,01 meter i diameter og 2,5 cm tyk. Hvor meget dej, der skal til en pandekage i den størrelse er uvist, men opskriften her skal nok ganges op en del gange – og du skal nok også have fat i den store pande. Hvordan du steger pandekagen, kan du se i videoen herunder.

Pandekager opskrift til den store guldmedalje

For at lave verdens største pandekage skal du nok gange op med et par tusind i forhold til videoen ovenfor. Og så er der endda kun til én pandekage.

Verdens højeste stak af pandekager

Måske er det nemmere bare at lave mange flere pandekager, som pandekagerestauranten The Pancake House i Nottinghamshire gjorde, da de blev indehaveren af verdensrekorden for Den højeste stak af pandekager i 2016 – godkendt af Guinness World Records.

213 pandekager stablede de oven på hinanden, uden at de væltede (i mindst fem sekunder). Der blev brugt 360 æg og over 14 liter mælk. Men egentlig var det ikke så meget antallet som højden, der var afgørende. Stakken målte 101,8 cm, hvilket slog alle tidligere rekorder, hvoraf en af de nyeste fra 2014 var lavet af Holland med en højde på 91,2 cm – så man må jo sige, at det var langt over.

Pandekagerekorder verden over

Når der steges pandekager – ligegyldigt hvor i verden – så er den mest blærede måde at vende dem på, at de skal en tur ud at flyve. Op i luften og ned igen – på stegepanden helst! Og det er der naturligvis også lavet rekorder i.

Hvor højt kan du kaste en pandekage, hvis den skal ramme stegepanden pænt, når tyngdekraften tvinger den nedad igen? I 2010 fik amerikaneren Dominic Cuzzarcrea en pandekage til at vende sig i luften i 9,47 meters højde. Det foregik i et indkøbscenter i New York, USA – det er nok også i de færreste køkkener, der er højt nok til loftet til et kast af de dimensioner. Så hvis du skal slå den rekord, skal du måske øve dig udendørs, hvor der er masser af plads til loftet.

Så er det nok nemmere … måske … at slå rekorden for flest pandekagekast på et minut. Altså som i at vende pandekager-kast. Australien har den med 140 pandekagesaltomortaler med perfekte mellemlandinger på stegepanden på blot et enkelt minut. Det er mere end to kast i sekundet. Vi må formode, at det var i en mere moderat højde end 9-10 meter. Det skal dog siges, at det var den samme pandekage, der blev brugt igen og igen, men alligevel – imponerende!

Det var i 2012, så måske er det på tide at slå den rekord. Er du på?

 

Dagens Gossip