Hellere ingeniør end landmand eller sosu

Når forældre skal råde deres børn i studievalget, så skal poderne hverken vælge landbruget, politiet eller forsvaret eller et job som sosu-assistent.

I stedet forsøger mange forældre at motivere næste generation til en uddannelse indenfor det tekniske og naturvidenskabelige område såsom ingeniør eller biolog.

Det viser en undersøgelse foretaget af Userneeds for Ingeniørforeningen.

Ifølge undersøgelsen har 58 procent af forældrene forsøgt at påvirke deres barn til at søge en bestemt studieretning. Her står blandt andet ingeniørfaget stærkt. Det har også uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) har talt varmt for af hensyn til Danmarks fremtidige muligheder.

Det glæder formanden for Uddannelsesudvalget i Ingeniørforeningen, Carsten Eckhart.

- Danmark står desværre foran en truende mangel på ingeniører og naturvidenskabeligt uddannede. Derfor er det opløftende, at forældrene forsøger at guide deres børn den vej.

- Ikke kun på grund af den stigende efterspørgsel, men fordi der er tale om spændende uddannelser, hvor de unge kommer til gøre en forskel i samfundet, siger han.

Der er dog en vis kønsmæssig slagside. 38 procent har forsøgt at motivere deres sønner i en teknisk studieretning, mens det på pigesiden kun er 17 procent.

- Det er lidt synd for døtrene, at deres forældres indflydelse kun rækker til en delt førsteplads på det naturvidenskabelige og tekniske område. Ingeniørstudierne er i den grad også for piger, hvilket jeg håber, at forældrene på sigt får øjnene op for, siger Carsten Eckhardt.

Onsdag morgen udløses spændingen for tusinder af unge, når de får besked på, om de er kommet ind på drømmestudiet. Antallet af ansøgninger til ingeniørstudiet er gået markant frem flere steder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip