Sex on the Beach

Sådan laver man en Sex on the Beach.

Cocktailen Sex on the Beach er måske nok den cocktail, der har fået det mest sexede navn. Her kan du se, hvordan du laver den frugtbaserede cocktail, der både er let at drikke og let at lave.

Cocktailen består af vodka og ferskensnaps blandet op med appelsinjuice og tranebærjuice, men er også udbredt i versionen med rød Grenadine, fordi det ikke altid har været lige let at skaffe tranebærjuice.

Og / eller fordi den røde sirup er langt billigere, og halvfulde mennesker på et diskotek ikke går så meget op i sammensætningen af de forskellige cocktails. Hvis det smager ok, er der andre ting, der er vigtigere.

Da den er sød, kan stort set alle være med her, hvad enten man er ny verdenen af cocktails eller gammel i gårde.

Sex on the Beach - opskrift

Denne opskrift er med tranebærjuice, der regnes for den originale, og vælg også gerne juice af friskpressede appelsiner, hvis du har mulighed for det, for det bedste resultat.

Det skal du bruge til en Sex on the Beach

 • 4 cl vodka
 • 2 cl ferskensnaps
 • 4 cl appelsinjuice
 • 4 cl tranebærjuice
 • isterninger 
 • cocktailbær og en appelsinskive

Sådan laver du en Sex on the Beach

 1. Fyld et stort glas, gerne et highball-glas, helt op med is.
 2. Hæld isterninger, ferskensnaps og vodka i en shaker og ryst den grundigt.
 3. Hæld indholdet i glasset.
 4. Skær appelsinen i kvarte og lav et snit i midten af appelsinstykket.
 5. Sæt appelsinstykket fast på randen af glasset, og stik en tandstik i et cocktailbær, der sættes fast i appelsinskiven.

Flere variationer

Denne opskrift af cocktailen er en ud af to officielle versioner af Sex on the Beach og den mest brugte. Den står opført i International Bartenders Association Official Cocktail.

Den anden version ser helt anderledes ud:

Der er ganske vist bade tranebærjuice og vodka I, men den indeholder også Chambord, Midori melonlikør og ananasjuice. Denne version fremgår af Mr. Boston Official Bartender's Guide:

4 cl vodka
2 cl melonlikør
4 cl ananasjuice
4 cl tranebærjuice
2 cl Chambord eller crème de cassis (optional)

Cocktailens historie

Selvom Sex on the Beach er en nyere cocktail, er historien om dens opståen ret sløret, men den er med sikkerhed opstået i 1980erne.

Den mest udbredte historie er, at den har sin oprindelse i Ft. Lauderdale, Florida i 1987. 

En producent af en ferskensnaps havde lavet en konkurrence, hvor den bar, der solgte mest ferskensnaps kunne vinde 1000 dollars, og den bartender, som kunne sælge mest, kunne vinde 100$.

I baren Confetti arbejdede Ted Pizio som bartender og han fandt på at blande ferskensnapsen med vodka, og appelsinjuice samt Grenadine. 

Han gav den navnet Sex on the Beach, fordi tusindvis af studerende hvert år indtog Ft. Lauderdale for at holde ’Spring Break’, drikke sig i hegnet og muntre sig med hinanden. 

Det er en god historie, men der foreligger desværre ingen beviser for, at den skulle være sand.

 

Dagens Gossip