12 gode grunde til at drikke øl hver dag

Skrevet af webmaster

06/09/2017
Fordele ved at drikke øl
Foto: Shutterstock
Det er naturligt at føle sig skyldig, når du drikker en øl eller to, men det bør ikke genere dig meget. I virkeligheden viser nogle undersøgelser, at der faktisk er flere fordele ved øl.

Mest læste i dag

Selvfølgelig skal du sikre dig, at du drikker med måde, ellers vil du  ikke kunne få nogen sundhedsmæssige fordele ud af at drikke øl. Lad os finde ud af mere om det..

Fordele ved at drikke øl 

Ja, der er fordele ved at drikke øl, så længe du drikker moderat. Mænd bør begrænse deres ølindtag til to drikkevarer om dagen, mens kvinderne kun kan have en drink om dagen. Mere end dette vil skabe problemer. Her er nogle mulige sundhedsmæssige fordele ved moderat øldrikning.

1. Det indeholder B-vitaminer

Du har brug for at få nok B-vitaminer dagligt for at forblive sund. Enhver mangel på B6, B3 og endda B9 kan forårsage alle mulige problemer. Din krop har brug for vitamin B3 for at hjælpe med at reparere cellulære skader, mens tilstrækkeligt med  B6-vitaminer vil lindre PMS.

B9 sænker risikoen for tyktarmskræft, og du får alle disse vitaminer fra øl, du drikker. Ved at give dig alle disse vitaminer, hjælper øl også med at sænke risikoen for at udvikle anæmi.

2. Det holder knoglerne stærke 

Øl er en god kilde til silicium, der er afgørende for ​​dine knoglers sundhed. Der er tegn på, at ældre personer kan reducere risikoen for brud ved at drikke 1-2 glas øl om dagen. Øl hjælper med at forbedre knogletætheden, der beskytter dig mod at få brud.

Husk på, at der også er tegn på, at det påvirker dine knogler negativt og øger risikoen for knoglebrud, hvis du drikker mere end to glas øl hver dag .

3. Det reducerer stress

Moderat øldrikning kan hjælpe med at lindre stress og holde dig sund. Nogle videnskabelige undersøgelser har vist, at moderat alkoholforbrug er forbundet med reduceret angst og stress. Ved at reducere stress kan øl også vise sig gavnligt for dit kardiovaskulære system.

Det mindsker risikoen for slagtilfælde og andre hjertekomplikationer. Tilstedeværelsen af ​​antioxidanter kaldet phenoler er en anden grund til, at øl kan være gavnligt for dit hjerte.

4. Det forhindrer galdesten

En af mange fordele ved øl er, at det hjælper med at mindske risikoen for galdesten. Du udvikler gallesten, når dine kolesterolniveauer er for høje. Faktisk er galdesten en kombination af galde, kolesterol og andre ting. Øl kan hjælpe med at forhindre disse problemer.

5. Det mindsker risikoen for diabetes 

Nogle videnskabelige undersøgelser har vist, at moderat øldrikning kan medvirke til at mindske risikoen for type 2-diabetes. Disse undersøgelser har også vist, at du kun nyder godt af denne fordel, når du drikker moderat. Ellers kan du faktisk bringe dine blodsukkerniveauer ud af balance, og så skal du til at håndtere alle mulige problemer.

6. Det mindsker risikoen for kræft

Moderat øldrikning vil efter sigende reducere din kræftrisiko, hovedsageligt fordi den indeholder flavonoidforbindelsen xanthohumol. Nogle undersøgelser viser, at denne forbindelse kan spille en rolle i kemopreventionen af kræft. Det giver dig ekstra beskyttelse mod prostatakræft.

Afhængigt af de korn, der anvendes under gæringen, kan du også få en række polyphenoler fra øl, som også forhindrer kræftaktiviteten i din krop.

7. Det sænker risikoen for hypertension

En af mange fordele ved øl er, at det kan sænke dit blodtryk. Dette kan i høj grad reducere risikoen for hypertension. Undersøgelser viser, at moderate øldrikere har lavere risiko for at udvikle højt blodtryk sammenlignet med dem, der drikker cocktails eller vin.

8. Det mindsker risikoen for Alzheimers sygdom

Mange undersøgelser har vist, at moderat øldrikning kan mindske risikoen for at udvikle Alzheimers sygdom. Moderate øldrikkere er 23% mindre tilbøjelige til at udvikle Alzheimers, demens og andre former for kognitiv svækkelse. Det skyldes hovedsageligt siliciumindholdet i øl. Det beskytter din hjerne mod de skadelige virkninger af aluminium.

9. Det fremmer helbredelse

Hvis du drikker et kogt bryg som Gatorade efter en kraftig træningssession, kan det hjælpe dig med at komme hurtigere til kræfter efter træningen. Desuden kan du også tage dig en efter-trænings-øl for at rehydrere din krop.

Det virker faktisk bedre end drikkevand efter en anstrengende trænings-session. Husk, du skal drikke moderat, ellers du vil opleve visse komplikationer.

10. Det hjælper dig med at socialisere

En af mange fordele ved øl er, at det er en øjeblikkelig selvtillids-booster, der hjælper dig med at omgås andre mennesker.

Nogle undersøgelser har vist, at folk, der drikker øl, er mindre tilbøjelige til at føle sig generte, når de er sammen med andre mennesker. Du kan endda være i stand til at give en tale foran et stort publikum, lige efter du har drukket et glas øl.

11. Det sænker risikoen for nyresten

Nyresten kan være yderst smertefuldt, og det er derfor vigtigt at tage skridt for at undgå at få dem i første omgang. Moderat øldrikkeri kan hjælpe dig med netop det. Undersøgelser viser, at moderat øldrikning kan mindske risikoen for at udvikle disse smertefulde sten med 40%. Fordelen kommer fra, at 93% af øl er vand, der hjælper med at skylle toksiner ud af dit system.

Øl indeholder også visse forbindelser, som sender signalerer til din krop om at bremse frigivelsen af ​​calcium. Når der ikke er overskydende calcium i blodet, er du mindre tilbøjelig til at udvikle de smertefulde nyresten.

12. Det sænker kolesterolet

Ligesom det sænker blodtrykket, så kan øl hjælpe med at forbedre din kardiovaskulære sundhed med et lavere kolesteroltal. Kolesterol kan akkumulere i dine arterier og forårsage blokering. Moderat brug af øl kan give dig beta-glucanere, der virker som opløselige fibre og sænker dit kolesteroltal i kroppen.