7 ting der sker med din krop, hvis du stopper med at dyrke motion i 14 dage

Det lyder måske meget fristende at tage to uger på langs uden fysisk aktivitet, men det kan du hurtigt komme til at fortryde.

Du ved det udemærket godt. Motion er sundt, og du skal dyrke det flere gange om ugen.

Dine forældre, lærere og mediernes sundhedseksperter har råbt op om det, siden du var barn.  Men spørgsmålet er, om du gider at efterleve det? For det er jo nemmest og mest afslappende at blive hjemme på sofaen og spise en pose slik foran tv’e.

Hvis du ikke regelmæssigt binder løbeskoen eller smutter i træningscentret, kan det have en række grimme konsekvenser. Dagens.dk har samlet syv kedelige ting, der sker med kroppen, når man dropper motion i 14 dage:

Læs ogsåSpiser du bananer med brune prikker? Dette sker i kroppen, når du gør det

1. Søvnproblemer. Der er stor risiko for, at du får svært ved at sove, hvis du skærer motion væk fra dit liv. Bare en lille smule motion kan redde din nattesøvn.

2. Vægtproblemer. Uden motion begynder dine muskler at tabe noget af deres fedtforbrændende potentiale, og dit stofskifte vil blive langsommere, end hvis du bevægede dig.

3. Muskelskrumpning. Dine muskler vil ikke takke dig for at holde dig fra træningscentret, du vil blive slappere. Og efter 14 dage uden motion vil din muskelmasse aftage.

4. Nedsat udholdenhed. Hvis du er vant til at løbe op og ned af trapper uden problemer, så vil du mærke en forskel, hvis du kvitter sport. Mængden af ilt af dine muskler kan bruge, vil blive nedsat med 20 procent i løbet af to ugers dovneri.

Læs ogsåNår du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

5. Øget risiko for stress. Selvom du har mere tid til at slappe af uden motion, så kan det ikke betale sig, for du bliver bare stresset. Årsagen er, at træning udløser endorfiner og uden dem bliver du nemmere stresset og i dårligt humør.

6. Øget risiko for trang til usund mad. Du vil have lyst til “hyggemad" i tide og utide, når motion ikke er en del af dit liv. Det sker som følge af mangel på positiv indflydelse på dit humør og din energi.

7. Reduceret klogskab. Ups manglende motion gør dig også dummere. Din krops evne til at producere hjerneceller vil dale, og endnu værre vil du være i farezonen for at få en depression. 

Behøver du flere grunde til at komme op ad sofaen og begynde at motionere?

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip