7 vilde ting der sker med din krop hvis du spiser magnesium hver dag

14/04/2016 13:30

Ane Sørensen

Sundhed
Det er mange gode grunde til at få mere magnesium i kosten.

Mest læste i dag

Med sine mange gavnende egenskaber er magnesium et yderst vigtigt næringsstof i din kost.

Hvis du får for lidt magnesium, kan det faktisk føre til både muskelsmerter, svimmelhed, ledsmerter og migræne.

Newsner har samlet en række grunde til, at du bør spise magnesium hver dag. Her kan du læse hvorfor, magnesium er godt for din krop.

Lindrer menstruationssmerter.
Et øget indtag af magnesium kan angiveligt lette humøret hos kvinder med PMS. Det kan også hjælpe med at modvirke mavekramper, træthed og andre symptomer.

Forbedrer blodtrykket.
En stor britisk undersøgelse fra 2013 viste, at patienter med et højt blodtryk kan have gavn af at få mere magnesium. Det skulle nemlig fungere som en slags naturlig blodtryksmedicin.

Læs mere: Dette sker med din krop, hvis du spiser 3 dadler hver dag

Giver energi.
Magnesium giver øget energi og modvirker træthed. Derfor anbefaler man mineralet til mennesker, som lider af kronisk træthed eller en generel følelse af svaghed i kroppen.

Forebygger depression.
Magnesium spiller en afgørende rolle i forhold til hjernens funktion og sindstilstand. Nogle eksperter mener, at et lavt indtag af magnesium kan være medvirkende årsag til tilfælde af depressioner og psykisk sygdom. En amerikansk undersøgelse fra 2015 viste for eksempel, at deltagere under 65 år, som fik lidt magnesium, havde 22 procent større risiko for at blive ramt af depression.

Læs mere: 7 ting der sker med din krop, hvis du stopper med at dyrke motion i 14 dage

Letter hovedpinen.
Mennesker, der lider af for eksempel migræne, kan have et lavt indhold af magnesium i deres kroppe. Undersøgelser har vist, at et supplerende indtag af mineralet kan give lindring.

Styrker søvnen.
Mangel på magnesium kan føre til søvnproblemer og stress. En måde at få bedre søvn på, kan derfor potentielt være få ekstra magnesium.

Opbløder afføringen.
Magnesium kan forebygge forstoppelse ved at forbedre tarmfunktionen. Kosttilskud med jern og calcium kan stoppe tarmen, men magnesium har den modsatte effekt og bløder afføringen op ved at tiltrække væske.