Bider du negle? Så er du sikkert perfektionist

Din lille vane handler ikke om nervøsitet.

Tegnene er lette at misforstå som nervøse trækninger: At bide negle, pille og kradse sig på huden og hive sig lidt i håret.

Småpillerierne handler dog snarere om perfektionisme, mener forskere.

- Vi tror, at individer, der gentager denne opførsel, er perfektionister, hvilket betyder, at de ikke er i stand til at slappe af og udføre en opgave i et ”normalt” tempo, siger professor Kieron O´Connor fra Montreal Universitet ifølge Dailymail.

Læs også: Ad for Pokker: Derfor skal du stoppe med at bide negle

De har undersøgt 48 mennesker, hvoraf halvdelen af dem led af BFRB (Body-Focused Repetitive Behaviour).

Den anden halvdel havde ikke lidelsen, der får en person til at gentage en bestemt handling, når vedkommende oplever uro, stress, irritation osv. (det vil sige at bide negle, rive sig i håret med mere).

Forsøgspersonerne deltog alle i et forsøg, hvor de blev udsat for en stressende, en afslappende, en frustrerende og en kedelig situation. Fx ved at de skulle se en film med et flystyrt eller modsat en film med bølger på en strand.

Den frustrerende opgave bestod i, at de skulle løse en meget svær opgave. Den kedelige situation bestod i at efterlade personen i seks minutter uden underholdning i et lokale.

Læs også: Her er vanerne, der skader dit helbred

Personerne med de ”dårlige vaner” viste en større trang til at udleve deres dårlige vane (fx bide negle), når de oplevede fustration eller kedsomhed, end den anden gruppe gjorde.

Og det hænger altså sammen med perfektionisme, mener forskerne:

- Studiet viser, at mennesker, der lider af disse vaner kan have gavn af en behandling, der er designet til at sænke frustration og kedsomhed og derigennem ændre ved deres perfektionistiske opførsel, uddyber forskeren.

Studiet er publiceret i Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatry.

 

 

Dagens Gossip