Derfor kan det være livsfarligt at slikke din kærestes tissekone

Foto: Colourbox (modelfoto)

Mænd der gerne vil slikke i underetagen, risikerer at blive ramt af farlige kræftsygdomme, viser ny undersøgelse.

Det er skønt, at have en mand, der giver og giver. En mand, der gerne vil forkæle sin kvinde med noget opmærksomhed, når i ligger under dynen og er i et meget kælent humør. 

Men faktisk kan det være farligt, hvis din udkårne partner i sengen er vild med at give oralsex, viser en en ny stor undersøgelse, skriver Independent. 

Forskere fra Johns Hopkins University undersøgte data fra over 13.000 mennesker i alderen 20 til 69 år fra 2009 til 2014, og her kunne forskerne se en bekymrende risiko hos mænd, der havde haft flere sexpartnere i løbet af deres liv og som samtidig var vilde med at give oralsex. 

Læs også

Forskere: Derfor er det SUNDT at inhalere sin kærestes prutter

Mænd der havde haft mere end fem sexpartnere og som glædeligt gav oralsex, havde forhøjet risiko for at blive udsat for onkologiske hpv-infektioner, der kan føre til udvikling af farlige kræftsvulster i munden, svælget eller halsen. 

Risikoen blev ovenikøbet fordoblet til, hvis mændene røg. 

Kræftens Bekæmpelse har på deres hjemmeside også beskrevet, hvordan at hpv-virus kan medføre flere kræftsygdomme hos både mænd og kvinder, og skal man være påpasselig med at dyrke oralsex, hvis ens partner har haft hpv inde på livet.

Læs også

Tidlig udløsning? Ny løsning er kommet til Danmark

Dette ses typisk, hvis kvinder får konstateret celleforandringer i underlivet, da det er et af advarselslamperne for kvinder der er smittet med hpv-virus. 

Hvis man er homoseksuel, så kan det også være gavnligt, at undersøge om man skulle være i risikozonen for at være smittet med hpv-virus. Her kan hpv-vaccinen være gavnlig, men i modsætning til tilbuddet om gratis vaccination af yngre kvinder, så skal mænd selv betale for en hpv-vaccine. 

Læs også

Læges overraskende melding: Kvinders tissekoner SKAL lugte

- Risikoen for at pådrage sig en hpv-infektion er generelt lav, hvis man er mand og ikke ryger. Men vi så en stigning i risikoen blandt mænd, der havde flere seksuelle partnere og som røg, siger lægen Amber D’Souza, der har stået bag undersøgelsen til avisen.

Stigningen gjaldt dog kun for den onkologiske type af hpv-virus, der linkes til flere farlige kræfttyper.  

Undersøgelsen er netop udkommet i tidsskriftet Annals of Oncology og kan læses her. 

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

 

Ekspert afslører: Derfor har du tørret dig forkert i numsen hele dit liv, når du har skidt

 

 

 

Dagens Gossip