Eksperter advarer kvinder mod spøjs dille: Stop med at hælde eddike i skeden

Det kan gøre mere skade end gavn.

Eksperter advarer kvinder mod en ny bizar trend, som går ud på at stramme og rense sin tissekone med eddike. Metoden kan både lede til infektioner og irritation i området.

Det er tilsyneladende blevet en dille at hælde æblecidereddike i skeden, efter at bloggere har fremhævet metoden på nettet. 

Den besynderlige teknik går ud på at komme en sjat eddike i sin vagina, hvilket angiveligt gør underlivet strammere, mens det renser området og fjerner overflødigt udflåd omkring menstruationsperioden. Det skriver Daily Mail

Bloggerne fortæller desuden om vidundertricket, at det kan fjerne lugt fra tissekonen og booste kvinders sexliv. Derudover deler kvinder 'gode' råd om brugen af æblecidereddike med hinanden i debatfora.

Her bliver det blandt andet foreslået at dyppe en tampon i eddike blandet med vand, inden man kommer den op vaginaen. 

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

Men den mærkelige trend bliver nu pillet fra hinanden af eksperter, som fortæller, at det hverken gør skeden strammere, renere eller mere velduftende. Det kan tværtimod gøre hele området irriteret og i værste fald give infektioner.

Det er professor Linda Cardozo fra Royal College of Obstetricians and Gynaecologists i London, der slår alarm. Hun vil have kvinder til at lade være med at eksperimentere med brugen af eddike mellem deres ben, da det går ind og dræber de gode bakterier i området.

Ønsker kvinder at stramme op forneden, skal de hellere lave forskellige former for knibeøvelser jævnligt, da det rent faktisk har en beviselig positiv effekt på underlivet. Eddike kan ikke stramme skeden op.

Læs også

6 ting du aldrig må gøre ved din vagina

Hun påpeger over for Daily Mail, at kvinders skeder er selvrensende. Men ved at bruge æblecidereddike dernede, bliver kroppens evne til selv at 'gøre rent' simpelthen ødelagt, hvilket netop kan føre til lugt og kløe, blandt andet fordi æblecidereddike er så syreholdigt. 

- At komme æblecidereddike i din skede er ikke kun ubehageligt, men det har også potentiale til at gøre skade og ødelægge den naturlige flora i din vagina, siger Linda Cardozo til britiske Metro.

Hun anbefaler, at alle kvinder laver knibeøvelser dagligt. 

Dette sker med din tissekone, hvis du ikke drikker nok vand

5 ting du aldrig må stikke ind i din egen (ellers andres) tissekone

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip