Føj: Disse 7 madvarer giver dig vanvittig dårlig ånde

Spring over disse madvarer, hvis du vil holde munden velduftende. Foto: Shutterstock

Der er et par madvarer, som du skal hoppe over, hvis du gerne vil gøre et godt indtryk, når du åbner munden.

Det gik stærkt i morges.

Vækkeuret ringede alt for sent, og så skulle der også lige smøres en madpakke, inden ungerne skulle afleveres. Det betød at man ‘glemte’ tandbørsten, hvorefter kollegaerne må lide under den ufattelige grimme dunst, der kommer ud af munden.

Udover den manglende tandbørstning, så er der også otte madvarer, der er med til at give dig en meget grim luft ud af munden, og som du bør holde dig fra, hvis du skal vise dig fra din bedste side, skriver Eat This. 

1. Hvidløg og løg
Det er en klassiker. Den lille hvide knold får grev Dracula og selv den mest forelskede kæreste til at løbe ud af døren hurtigere end du når at blinke. Hvidløg og løg indeholder nemlig svovlgasser, der bliver i mundhulen i lang tid efter, at man har spist. Svovlgaserne går i blodbanen og bliver frigivet i lungerne, hvilket er grunden til at man dagen efter stadigvæk lugter af hvidløg ud af munden.

Grev Dracula er ikke den eneste, der ikke kan tåle lugten af hvidløg. Foto: Shutterstock

Rå løg har den samme effekt, så har gælder det også om at tænke sig om to gange, inden man eksempelvis kaster sig frådende over en burger med friske løgringe i. For så kan smagen af løg hænge ved.

2. Kaffe
Klasselærerens dårlige ånde har stort set kun en forklaring, og den skal findes i den sorte bryg. Kaffens kraftige aroma bliver hængende i mundhulen, og hvis man vil have kaffens opkvikkede effekt, men undgå at forgifte nogle med den dårlige ånde, så kan grøn te have den samme gode effekt.

Kaffe har forpurret den friske morgenånde i årtier. 

3. Alkohol
Det er ikke kun tømmermænd, der kommer snigende, hvis man har været ude og male byen rød. Den vanddrivende alkohol tørrer nemlig mundhulen ud og bremser spytproduktionen i mundhulen.

De farverige drinks giver ikke kun tømmermænd. Foto: Shutterstock

Det er alt sammen rigtig skidt for dine medmennesker, der kan bruge din dårlige ånde til at afsyre møbler eller fjerne lakken på biler, inden du får væskebalancen op igen. Der er dog en undtagelse. Ren vodka har nemlig en rensende og bakteriedræbende effekt, ligesom mundskyl. Men tænk lige over, om du virkelig har lyst til en vodkasjus dagen efter en bytur.

 

4. Kød
Kød er skønt, smager dejligt og protein er rigtig godt for kroppen og musklerne. Men for meget kød er bestemt ikke godt for mundhulen, hvis man vil have frisk ånde. For hvis man kun får kød og ingen kulhydrater, begynder kroppen at nedbryde protein og fedt via en process, der hedder ketose. Den metode er blevet populær som slankeform, i form af LCHF-kuren, men den giver vanvittig dårlig ånde. Her skal du spise mindre kød og drikke meget mere vand og persille kan også hjælpe.

Pas på med for meget kød, hvis du vil sikre en frisk ånde. Foto: Shutterstock

5. Sukker
De søde sager er heller ikke gode for munden. Sukkerholdige madvarer øger mængden af bakterier i mundhulen, og det giver altså en rigtig skidt ånde. Så husk at tjekke at tyggegummiet eller mintpastillerne er sukkerfri, for ellers gør du dig selv en bjørnetjeneste.

6. Ost
Der er ikke noget, som et lille stykke ost som snack, hvilket man altid lige kan nyde om aftenen til akkompagnement af kiks og et glas rødvin. Men ostens gode smag skyldes en naturlig sukkerudvikling og så har du igen balladen, da bakterier elsker at boltre sig i mundhulen.

Et stykke ost er en sand fest for bakterierne i munden. Foto: Shutterstock

7. Fisk på dåse
En dåse makrel eller sågar tun på dåse har en særlig duft, og nu du hælder den ellers sunde spise ud på rugbrødet til frokost, så får dine kollegaer glæde af fiskedunsten resten af dagen - ud af din egen mund. Når fisk bliver konserveret, så begynder filetterne at frigive gasser, og den proces stopper ikke, blot fordi at du har åbnet dåsen. 

Mand bestiller latte hos Starbucks: Får et chok, da han ser fræk besked på kaffen

 

Dagens Gossip